Home / Bývanie / Majte prehľad o bratislavských bytoch na predaj aj k prenájmu

Majte prehľad o bratislavských bytoch na predaj aj k prenájmu

Najlepšia práca s najlepším platom – tak to sa pravdepodobne musíte usadiť v Bratislave. Šťastní tí, čo tu bývajú dlhodobo. Na nás ostatných je hľadať pekné bývanie za prijateľnú cenu. A v Bratislave to je niekedy skutočne oriešok. Pomôže inzertný server Inzercia.sk s ponukou bratislavských bytov a domov na predaj.

Môžete si podať inzerát, že hľadáte v Bratislave byt k prenájmu alebo kúpe. Ale s väčším úspechom skončí vaša snaha vtedy, ak budete pravidelne sledovať aktuálnu ponuku bytov a domov k prenájmu aj k predaji. Teda vlastne len jednu z nich. Ako ste sa rozhodli? Kupujete, alebo si ho len prenajmete? A bude vám stačiť byt, alebo preferujete rodinný dom?

Poďte sa pozrieť, čo sa v Bratislave aktuálne prenajíma a predáva

Viete, aké sú v Bratislave ceny bytov? Líšia podľa lokality. Bratislava 1 je najdrahšia. Cena za meter štvorcový je 3325 €. V Bratislave II za štvorcový meter zaplatíte 2313 €, v Bratislave III 2499 €, v Bratislave IV 2055 € a v Bratislave V 2346 €. Venovať preto čas hľadaniu vhodnej ponuky sa rozhodne vyplatí. Spomeňte si na porekadlo: „Trpezlivosť ruže prináša“ a snažte sa ním riadiť.

V Bratislave je aktuálne pomerne slušné množstvo novostavieb bytov. Tie sú ale dosť predražené. Lepšie sú revitalizované byty, alebo staršie byty po rekonštrukcii. Ak nechcete platiť za rekonštrukciu, ktorá vás aj tak neoslovuje, kúpte nezrekonštruovaný byt a alokujte si finančné prostriedky na rekonštrukciu pod vlastnou taktovkou.

Byty k prenájmu a k predaji v Bratislave

Byty v Bratislave zoženiete malé aj veľké. Aktuálne ale hodne letia tie menšie. Obvykle vo veľkosti od garsónky po 2+kk. Je to ideálne bývanie pre mladých ľudí, ktorí v Bratislave pracujú, nemajú rodinu a žijú ako singles. Ale aj pre ľudí, ktorí sú už starší, cez týždeň pracujú v Bratislave, a na víkend sa vracajú domov, trebárs na druhý koniec republiky, až niekam za Košice.

Zariadenú garsónku v Bratislave Vrakuni, s parkovaním si napríklad prenajmete za 370 € mesačne. Ak chcete garsónku radšej kúpiť, pozrite sa napríklad na tú na dlhých dieloch za 86 000 €.

Chcete radšej dom?

Domy sa rozhodne častejšie kupujú než prenajímajú. Napriek tomu domy v Bratislave k prenájmu nájdete. Napríklad štvorizbový rodinný dom na Bulharskej za 750 € mesačne.

Ak máte dostatok voľných finančných prostriedkov, alebo odvahu splácať hypotéku za dom, začnite hľadať vhodný dom na predaj. Napríklad trojizbový dom v Ružinove sa predáva za 269 000 €. Krásny štvorizbový na Tučkovej ulici za 420 000 €. Domy na predaj sú priamo v Bratislave, ale aj v blízkom či vzdialenejšom okolí. Oplatí sa pozrieť aj na ne. Mnohí do Bratislavy dochádzajú napríklad z Trnavy. Dom si tu kúpili za cenu bratislavského bytu a do práce to majú pol hodinku po diaľnici.