Home / Cestovanie / Najlacnejšie PZP poistenie vás môže pripraviť o tisíce

Najlacnejšie PZP poistenie vás môže pripraviť o tisíce

Povinné zmluvné poistenie si vo svojom názve nesie svoju základnú vlastnosť, povinnosť. To znamená, že každé auto v cestnej premávke musí byť zo zákona poistené. Mnohí vodiči túto záležitosť riešia bez hlbšej úvahy a siahnu po zdanlivo najlacnejšom poistení s naivnou predstavou, že je o problém postarané. Opak je však pravdou, najlacnejšie poistenie na trhu vás častokrát môže stáť celý majetok.

Ako nás môže lacné poistenie dostať do problémov?

Najdrahšie najlacnejšie PZP poistenie síce znie ako oxymoron no bohužiaľ je to pravda. Koreň samotných PZP je vždy rovnaký, krytie škôd spôsobených na živote a majetku našou vinou. To čo oddelí zrno od pliev na poli PZP je výška krytia a rôzne pripoistenia. Na začiatok je úplným základom skontrolovať si platnosť svojej poistky. Najmä pri cestách do zahraničia je dôležité overiť si platnosť vo všetkých krajinách našej dovolenky, čiže našej cieľovej destinácie aj krajín, cez ktoré prechádzame.

Na čo si treba dať pozor pri výbere PZP

Ďalším dôležitým prvkom je kontrola maximálnej hodnoty krytia a asistenčné služby.  Asistenčné služby ponúkajú pomoc doma aj v zahraničí a všetky dôležité informácie, ktoré budeme potrebovať. Táto asistencia ponúka napr. odťah vozidla do servisu, poskytnutie náhradného auta alebo 24h dostupná linka, na ktorej nám operátor pomôže s akýmkoľvek problémom.

Je dôležité spomenúť aj doplnkové služby. Najmä pripoistenie čelného skla, ktoré nám ušetrí problémy v prípade prasknutého alebo rozbitého čelného skla cudzím zavinením. Pripoistenie pre prípad živelnej katastrofy, ktoré síce naše vozidlo neochrání ale ušetrí nám tisíce eur za škody napáchané prírodou.

Ako si vybrať najvýhodnejšie poistenie?

Jedným z najlepších spôsobov ako si vybrať najvýhodnejšie zmluvné poistenie je online kalkulačka. Tento nástroj slúži na povrchové porovnanie cien PZP ale aj hĺbkovú a individuálnu analýzu, ktorá zahŕňa mnohé zdanlivo nepodstatné faktory, na ktoré môžeme pri výbere PZP zabudnúť, no môžu byť rozhodujúce pri výbere správneho poistenia auta.

 

Kalkulačka PZP online umožňuje uzavrieť poistku z pohodlia domova a je odmeňovaná mnohými bonusmi a zľavami. Poistenie auta rozhodne nie je formalita a venovať tomu dostatok času je oveľa jednoduchšie doma, ako pod tlakom v budove poisťovne. Výslednú cenu PZP poistenia si tak môžeme bez stresu porovnať v pohodlí domova a zvoliť nielen najlacnejšie poistenie, no predovšetkým najvýhodnejšie.