Home / Cestovanie / Chráňte sa pred nečakanými výdavkami na dovolenke! Ako vybrať cestovné poistenie?

Chráňte sa pred nečakanými výdavkami na dovolenke! Ako vybrať cestovné poistenie?

Na dovolenku sa všetci chystáme s cieľom oddýchnuť si od každodenných povinností, chceme spoznávať nové miesta a zažiť príjemné chvíle s rodinou či priateľmi. Riziká však čakajú na každom rohu, nezabudnite sa tak pred nimi poistiť!

Predstavte si nasledujúcu situáciu. Vydali ste sa na dovolenku do Álp, kde si chcete užiť posledné letné chvíľky turistikou. Máte všetku povinnú výbavu – kvalitné turistické topánky, oblečenie, jedlo a nápoje. Keďže doteraz sa vám na žiadnej dovolenke nič nepríjemné neprihodilo, ani vám nenapadlo uzatvárať si cestovné poistenie. Tak sa vydáte na túru, keď tu zrazu zle šliapnete, šmyknete sa a padnete do neveľkej rokliny. Síce sa vám nič vážne nestalo, no máte mnoho odrenín a nedokážete dobre hýbať nohou. Ste nútení zavolať si vrtuľník, čím vaše skutočné trápenie len začína. Ocitáte sa v úplne neznámej nemocnici, kde všetci hovoria rečou, ktorej dobre nerozumiete. Neviete, čo máte robiť a ako reagovať. Jediné, čo viete, je skutočnosť, že vás to celé vyjde poriadne draho. Zásah vrtuľníka, ošetrenie a pobyt v zahraničnej nemocnici vás vyjde na niekoľko tisícok eur. A to len preto, že ste nemali uzatvorené cestovné poistenie…

Problémy bez problémov

Pri dobrom cestovnom poistení si môžete byť istí, že vás na vašej dovolenke len tak hocičo nezaskočí. Vráťme sa k situácii z úvodu. Ak by sa vám stalo podobné zranenie a mali by ste vybavené cestové poistenie, jednoducho by ste najprv zavolali na číslo asistenčnej služby, kde by vám pekne po slovensky vysvetlili, čo máte robiť. Nemocnica, kde by ste boli hospitalizovaní, by následne drahú liečbu fakturovala priamo poisťovni, vy by ste teda boli ochránení pred všetkými nepríjemnými výdavkami. No nie je to len o poistení zdravotných rizík a chorôb. Cestovné poistenie vás ochráni aj pred mnohými ďalšími rizikami – krádežami, náhradami škôd spôsobených tretím osobám a podobne.

Tak neváhajte a uzatvorte si kvalitné cestovné poistenie aj vy! Vyberiete ho jednoducho na portáli Superpoistenie.sk, kde nájdete prehľadný zoznam ponúk všetkých poisťovní. Stačí si len vybrať!