Home / Móda / Aké technológie sa používajú pre potlač tričiek

Aké technológie sa používajú pre potlač tričiek

Aké technológie sa používajú pre potlač tričiek

Nezaujíma vás, čo o vás bude hovoriť módna polícia a zároveň máte radi zábavu? V tom prípade by ste mohli oceniť ponuku e-shopu, kde nájdete nielen tričká, prípadne mikiny, ale napríklad aj oblečenie pre menšie ako aj najmenšie deti alebo darčekové predmety, ako sú hrnčeky s vtipnými nápismi alebo vankúšiky na spanie. Nejedná sa o žiaden nekvalitný tovar vyrobený z pochybných materiálov, ale kvalitné výrobky.

Napríklad, oblečenie je bez výnimky utkané z veľmi kvalitnej bavlny, ktorá je priedušná, dobre saje pot a nehryzie ani neškrtí. Naviac sa dá dobre prať ako v ruke, tak i v práčke.

Technológia Flex

Obdobnú akosť majú aj samotné potlače, ktoré vydržia na textile naozaj dlho bez zmien, a to aj po niekoľkých praniach. Pre potlač oblečenia a ďalších výrobkov predávaných v e-shope trickovy.sk sa používajú rôzne technológie.

Tričká s potlačami sú vynikajúcim prostriedkom pre vyjadrenie vašich myšlienok a názorov. Po mnoho rokov sa techniky tlače na tričká veľa zmenili, pričom možnosti tlače neustále rastú. Dnes je možné dosiahnuť uspokojivé efekty aj pri jednotlivých potlačiach. Nižšie uvádzame metódy, ktoré sa používajú pre tlač na textil.

Technológia Flex

Flex je najodolnejšia metóda, teda okrem vyšívania. Ide o spôsob vytvárania potlačí, ktorý zahŕňa orezanie vzoru z lepiacej fólie pomocou plotra, výber prvkov, ktoré by nemali byť na odeve a potom prenos na materiál pomocou prenosovej úlohy. Technológia Flex nevyžaduje prípravu matrice. Flex fólie možno použiť na všetky typy materiálov. Filmy nanesené na tkaninu sú úplne hladké a výtlačky vychádzajú v rovnakej farbe, v akej bol použitý film. Technológia Flex umožňuje napríklad vytvárať reflexné výtlačky, kovové výtlačky a to v závislosti na farbe použitej fólie. Najčastejšie sa používa na dekoráciu tkanín, keď je návrh pripravený v jednej alebo dvoch farbách, a tiež všade tam, kde je potrebné prispôsobiť odev. Používa sa pre bavlnené, syntetické aj membránové tkaniny. Je to výhodné riešenie aj pri nízkych nákladoch, nevznikajú žiadne ďalšie náklady na prípravu. Limit je počet dostupných farieb fóliou. Tkaniny s aplikáciou pružnej fólie nesmú byť žehlené!

Technológia Flock

Flock je, popri technológií flex, extrémne odolnou formou tlače so semišovým efektom. Rezaný vzor je zváraný do materiálu pri vysokej teplote pomocou prenosových prác. Flock je možné použiť na všetky typy materiálov. Umožňuje zdvihnutú tlač s charakteristickým zvlnením a zamatovou textúrou. Vzhľadom na štruktúru materiálu sa používa na dekoráciu tkanín, v prípadoch, keď je návrh pripravený v jednej farbe.