Home / Cestovanie / Plavba loďou v Chorvátsku. Vychutnajte si dovolenku tak trochu inak

Plavba loďou v Chorvátsku. Vychutnajte si dovolenku tak trochu inak

Premýšľali ste nad tým, že by ste chceli svoju najbližšiu dovolenku stráviť inak ako len na jednom mieste na pláži? Riešením by pre vás mohla byť práve luxusná plavba loďou po vodách Jadranského mora. Prenájom jachty v Chorvátsku je čoraz viac obľúbenou formou letnej dovolenky. Čo takýto typ dovolenky ponúka a čo sa dá zažiť a vidieť v Chorvátsku?

Dovolenka presne podľa vašich predstáv

Prenájom jachty v Chorvátsku je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí chcú zažiť svoju dovolenku tak trochu inak. Prináša so sebou množstvo netradičných a originálnych zážitkov. Luxusná plavba loďou je určená pre všetkých, ktorí milujú more a slnko, no neradi trávia čas na preplnených plážach. Luxusná plavba loďou ponúka možnosť vychutnávať si dovolenku presne podľa vašich predstáv, kedy vás nik a nič nebude rušiť. Svoj dovolenkový program si prispôsobíte presne podľa seba a svojich preferencií. Môžete sa vydať na miesta, na ktoré sa bežní turisti nedostanú, a tak si užívať krásu prázdnych zátok s krištáľovo čistou vodou a prázdnymi plážami.

Pokojné more a skvelé prístavy

Chorvátsko je známe pre svoje členité pobrežie, ktoré  ponúka množstvo ostrovčekov a zátok, na ktoré sa počas vašej dovolenky na lodi môžete vydať. Jadranské more je ideálne na rekreačné plavby, pretože je pomerne pokojné a aj v prípade búrok či vlnobitia môžete ostať pokojní. Pre rekreačné lode sú takéto poveternostné podmienky zvládnuteľné bez problémov. Ani rozdiel medzi prílivom a odlivom nie je príliš veľký, v priemere okolo 50 centimetrov. Ak by sa predsa len vyskytla búrka, môžete ju prečkať v bezpečí niektorého z chorvátskych prístavov.

Chorvátsko ma veľmi dobre fungujúcu sieť prístavov, ktoré sú skvelo vybavené. Nájdete v nich nielen možnosť bezpečného kotvenia, ale aj plnohodnotný servis, ako napríklad sprchy a toalety, práčovne, supermarkety, reštaurácie či dokonca aj bezplatné pripojenie na internet. Ak sa vám ale nebude z plachetnice či katamaránu ani vystúpiť, tak lode spoločnosti www.luxurysailing.eu ponúkajú taký istý (resp. aj vyšší) komfort. V prípade zlého počasia loď len odstavíte v prístave a môžete oddychovať bez toho, žeby ste spravili čo len jeden krok ☺

Spoznávajte autentické Chorvátsko

Luxusná plavba loďou vás zavedie do obľúbených chorvátskych destinácií, ale aj na menej známe, no o to krajšie ostrovčeky či dedinky. Môžete navštíviť napríklad ostrovy Hvar či Brač ale aj Šoltu či Ščedro. Skúmať môžete napríklad aj zátoku Republica Martinique ale aj vojenské objekty okolo Lastova. Na trase Komiža a Zaklopatica sa môžete vydať na preskúmanie zelenej jaskyne a vychutnať si krásne popoludnie na ostrove Budikovac. Na ochutnávku vín sa môžete vydať napríklad do vinárstiev Zlatan Otok či Stina.

Chorvátske pobrežie je plné nádherných zátok, na ktorých vás čaká absolútne súkromie. Preto ak nemáte radi preplnené pláže, prenájom jachty v Chorvátsku je pre vás ideálnou voľbou. Ak zatúžite po väčšom ruchu, preskúmať môžete aj prístavy a mestečká s čulým životom a užívať si dobré jedlo a nočný život. Okrem toho, Chorvátsko je známe aj pre svoj výber kvalitných vín. Tak sa môžete vydať aj na ochutnávku bielych či červených vín od tých najlepších producentov v Dalmácii. V miestnych reštauráciách na ostrovčekoch či v dedinkách vám pripravia skvelé domáce jedlo z tých najčerstvejších lokálnych surovín.

Luxusná plavba loďou na Jadrane je skvelou príležitosťou, ako si užiť čas s rodinou, blízkymi či kolegami. Prináša množstvo zaujímavých zážitkov a skvelých okamihov. Je spôsobom, ktorým môžete dovolenkovať a spoznávať krajinu tak trochu inak. Chorvátske pobrežie je na takýto typ dovolenky ako stvorené. Prenájom jachty v Chorvátsku na vás už čaká!