Home / Šport / Zmeňte svoje telo na jednej lavičke

Zmeňte svoje telo na jednej lavičke

Zmeňte svoje telo na jednej lavičkeMnohí ju vo veľkých fitness centrách prehliadajú, alebo si myslia, že je určená len pre tých, čo cvičia s ťažkými činkami. Lavička však ponúka omnoho viac možností, ako si dokážeme predstaviť.

Nie je to len o silovom tréningu

Lavičky určené na posilňovanie vôbec nie sú len pre silných chlapov s veľkými, vypracovanými svalmi. Naopak, ide o zariadenie vhodné pre každého z nás bez ohľadu na váhu či odcvičené roky. Keďže má všestranné využitie, dokonale sa hodí nielen do komerčných posilňovní, ale aj priamo k vám domov. Tí, čo ju už majú vedia, že ide o jednu z najlepších investícií, akú mohli do cvičenia vložiť. Obľúbená je nielen pre množstvo cvikov, ktoré sa na nej dajú praktizovať, ale najmä pre veľkosť, čím nezaberiem množstvo miesta. Po skončení tréningu ju môžete pohodlne zložiť a premiestniť do skrine alebo pivnice. Ak ju porovnáme s inými fitness pomôckami a strojmi, tak jej výhodou je aj príjemná cena. Na to, aby ste si mohli každý deň precvičiť celé telo nemusíte mesačne utrácať desiatky eur za vstup do posilňovne a ani stovky eur za niekoľko drahých strojov.

Doprajte svojmu telu kvalitný tréning aj doma

Mnohí sa na lavičku môžu pozerať tak, že ide o kus stroja, ktorý sa nedá nijako prakticky využiť. Ak vám chýba fantázia, stačí si pozrieť niekoľko videí a zistíte, že lepšie ste si kúpiť ani nemohli. Využívať ju dokážete nielen pomocou závaží a činiek, ale aj s váhou vlastného tela. Táto forma cvičenia je vhodná pre začiatočníkov, no poriadny tréning si na nej dokážu vytvoriť aj profesionáli. Lavička na cvičenie dokáže vďaka rôznym polohám vytvoriť záživný a efektívny tréning, ktorý sa dá vždy obmeniť.

Ani posilňovacie lavičky nie sú všetky rovnaké.  Líšia sa nielen cenou, dizajnom alebo výrobcom, ale aj možnosťou polohovania. K dispozícii je rovná, alebo polohovateľná verzia, ktorá je omnoho viac využiteľnejšia. Vďaka zmene polôh dokážete využiť niekoľko kreatívnych cvikov, ktoré by ste na rovnej lavičke nezvládli. Samozrejmosťou v tomto prípade je nastavenie nielen opierky, ale aj výšky sedáka. Lavičku tak nemusíte kupovať podľa vašej výšky alebo váhy, pretože si ju nastavíte presne podľa svojich potrieb. Využívať ju budú môcť aj iní rodinní príslušníci alebo priatelia a preto ide naozaj o dobrú investíciu. Samozrejme pred kúpou je dobré poradiť sa s odborníkmi, ktorí pomôžu vybrať presne to, čo hľadáte. Širokú ponuku lavičiek na cvičenie nájdete aj u športového predajcu inSPORTline, kde nájdete aj iné stroje, zariadenia, pomôcky a doplnky zo sveta športu.