Home / Cestovanie / Čo sa oplatí vedieť o cyklovozíkoch?

Čo sa oplatí vedieť o cyklovozíkoch?

S prichádzajúcim letom je čoraz lákavejší rodinný pobyt v prírode, pri ktorom vám padne vhod praktický cyklovozík. Prezradíme vám tie najdôležitejšie informácie tak o tomto zariadení, ako aj nemenej užitočných nosičoch bicyklov.

Cyklovozík (nielen) pre rodiny s deťmi

Nič vám nebráni v tom, aby ste sa športovaniu venovali aj s vašimi deťmi a to vrátane detí mladších vekových skupín. Postačí mať to správne vybavenie a môžete v aktívnom životnom štýle pokračovať aj naďalej a postupne k nemu viesť aj vaše ratolesti, ktoré si určite výlet vychutnajú rovnako ako ich rodičia. Základom podobného vybavenia sú cyklovozíky respektíve detské vozíky štandardne umiestnené za zadným kolesom bicykla jedného z rodičov. Takéto vozíky nájdete v ponuke viacerých značiek, či už máme na mysli Qeridoo, Croozer alebo populárne kúsky z dielne Thule Chariot.

Pokiaľ sa nechystáte s rodinou na cyklovýlet, ale skôr na príjemnú a nenáročnú prechádzku, môžete dať prednosť kočíkovému setu špeciálne určenému pre pohyb po hrboľatom povrchu. Zabudnite teda na bežný kočík, ktorý by vám v prírode bol skôr na ťarchu než na osoh a vyberte si radšej kvalitný cyklovozík vo forme kočíkového setu. Výhodou tiež je, že cyklovozíky sú dostupné v rozličných farbách a niektoré z nich dokonca dopĺňa odolný odpružovací systém.

Alternatívne produkty pre aktívnych ľudí

Nielen pre dlhodobejší pobyt s bicyklom mimo domu sa nezaobídete bez príslušného pomocníka, ktorým sú v tomto prípade nosiče bicyklov inštalované na váš automobil. S montážou nosiča aj následným umiestnením bicyklov nebudú mať najmenší problém ani osoby, ktoré zatiaľ nemajú s podobnou činnosťou nemajú žiadne skúsenosti. Nezáleží tiež na tom, či sa cyklistike venujete skôr rekreačne alebo naopak na vrcholovej úrovni či dokonca využívate špeciálny karbónový bicykel, ktorý sa dá tiež ľahko namontovať na zvolený nosič.

Popri klasických a bežne dostupných nosičoch bicyklov natrafíte tiež na nosiče bicyklov na ťažné zariadenie, v rámci ktorých sú oceňované pre svoju kvalitu, odolnosť a praktickú stránku napríklad nosiče bicyklov Yakima. Pri ich výbere si môžete všímať pevnosť konštrukcie daného nosiča, spoľahlivosť jeho bezpečnostných zámok, kapacitu či presný a vyvážený upínací systém.