Home / Súťaže / Aktuálne / Cena zlata extrémne rastie. Oplatí sa doňho investovať

Cena zlata extrémne rastie. Oplatí sa doňho investovať

U našich susedov, v Českej republike, je o zlato skutočne enormný záujem. Už to nie sú len tradiční finanční investori, kto nakupuje zlato. Ľudia začali zlato vnímať ako možnosť zúročenia úspor, ale tiež udržania hodnoty majetku.

Cena zlata stúpla za 10 rokov na dvojnásobok. A nárast je stále enormnejší. Nikto zatiaľ nepredpokladá, že by sa mal zastaviť. Čechom hrá do kariet aj veľmi silná koruna, čo zlacňuje nákupy zlata. Ak by však došlo k poklesu koruny, cena za kilogram zlata by rýchlo stúpla. A vôbec nie bezvýznamne. Nárast by predstavoval až 2000 € na kilograme zlata.

Kde sa berie investičné zlato?

Investičné zlato nekúpite ako šperk v klenotníctve. Nie je to však ani surové vyťažené zlato, rozhodne to nie sú akcie firiem ťažiacich zlato. Zlato, ktoré je vhodné ako investičné, má podobu zlatej tehly (investičného zlatého zliatku), alebo zlatej investičnej mince. Tú si nie je dobré popliesť s numizmatickými mincami, ktorých hodnota sa určuje aj podľa roku výroby mince, obsahu, rytca a ďalších parametrov.

Poďte investovať!

Aj keď nám chýba výhoda slabej českej korunu, aj nám sa vyplatí investovať do zlata. Ukázalo sa byť istotou v čase krízy a jednou z mála istôt pokiaľ ide o investovanie. Zlaté zliatky aj mince by sme mali kupovať vždy od prestížnych značiek. Od toho sa potom odvíja, ako jednoducho v prípade záujmu či potreby zlato predáme. Existujú totiž lepšie a horšie značky a nie každý predajca vykupuje všetky.

Investičné zlato máte možnosť kúpiť aj na Slovensku, v Bratislave, v predajni na Dunajskej ulici. Mincovna tu predáva prestížne zlaté zliatky zo švajčiarskych rafinérií, ale aj uznávané značky zlatých mincí. Prísť si môžete nielen po investičné zlato, ale taktiež pre dobrú radu, ako na investovanie do zlata. S nákupom zlata sa neoplatí otáľať. Cena stále rastie a i malé zaváhanie môže znamenať neúspech pri investovaní.