Home / Bývanie / Spríjemnite si leto na záhrade: Tieto kúsky vám nesmú chýbať

Spríjemnite si leto na záhrade: Tieto kúsky vám nesmú chýbať

Premýšľate nad tým, čo by spravilo radosť najmenším členom rodiny i jej zvyšku? Poradíme vám, čo zaujme malých i veľkých počas záhradných aktivít najviac.

Na aké hračky do záhrady by ste sa mali zamerať? Stavte na rokmi overenú klasiku, ktorá odjakživa bavila a baví väčšinu ľudí. Rodinné trampolíny sú ideálnym riešením. Trampolíny celkovo patria medzi veľmi obľúbené hračky do záhrady, skákanie je totiž prirodzeným pohybom detí.

Trampolína pre deti slúži na vybitie prebytočnej energie, má tiež mimoriadne pozitívne účinky na zdravie. Skákanie prispieva k zlepšeniu obranyschopnosti organizmu, upravuje krvný obeh, zásobovanie tkanív kyslíkom, činnosť srdca i pľúc. Pri skákaní na trampolíne si deti posilňujú svaly celého tela a rozvíjajú celkovú koordináciu pohybov.

Vek dieťaťa býva pri výbere hračiek rozhodujúci

Na čo by ste mali dať pri výbere trampolíny pozor? Zohľadnite vek dieťaťa. Pre tých najmenších sa odporúča vyberať trampolínu menších rozmerov, ideálne s rukoväťou, ktorá dieťaťu umožňuje pridržiavať sa. Trampolína určená pre deti vo veku dvoch – troch rokov zaberá malý priestor. Rozložíte ju ľahko a rýchlo bez nutnosti montáže a použitia rôznych nástrojov.

Výhodné je v tomto veku staviť napríklad na multifunkčnú detskú zostavu od značky Marimex, ktorú môžete využiť ako trampolínu, detskú ohradu s loptičkami alebo ako detský bazénik. Praktické, čo poviete?

Skladacie trampolíny väčších rozmerov sú už zvyčajne určené pre staršie deti. Na ich umiestnenie v záhrade, na dvore či terase, potrebujete dostatok miesta. Plocha na skákanie je pomocou oceľových pružín pripevnená k oceľovému rámu okrúhleho alebo obdĺžnikového tvaru, nohy trampolíny musíte ku konštrukcii upevniť skrutkami.

Bezpečnosť detí počas skákania na trampolíne zvýšite ochrannou sieťou, ktorá sa na záver viaže k samotnej kovovej konštrukcii. Je veľmi dôležité, aby ste inštalovali trampolínu na rovný povrch, iba tak bude stabilná a bezpečná. Nezabudnite trampolínu tiež ukotviť, aby ju v prípade silného vetra neodfúklo.

Detský bazénik – dokonalé letné osvieženie

Medzi hračkami do záhrady má svoje čestné miesto aj detský bazénik. Bazénom v záhrade vytvoríte deťom raj plný zábavy, nekonečného šantenia i príjemného osvieženia v horúcich letných dňoch.

Neviete, aký detský bazénik vybrať? Najmenej nákladným riešením a cenovo najdostupnejšou alternatívou je nafukovací bazén. V ponuke Marimex.sk nájdete rôzne prevedenia, tvary i typy. Pri správnej starostlivosti a údržbe vám vydrží takýto detský bazénik aj niekoľko sezón. Tú správnu atmosféru docielite aj rôznymi hračkami do vody, ktoré nezabudnuteľné prázdninové okamihy ešte umocnia.