Home / Šport / Chýba vám zima? Tipy na miesta, kde sa sneh ešte neroztopil

Chýba vám zima? Tipy na miesta, kde sa sneh ešte neroztopil

Leto už vás omrzelo a zima vám príde vzdialená? Neklesajte na mysli – niektoré lyžiarske centrá fungujú aj cez letné a jesenné mesiace a my vám dáme tipy hneď na tri z nich, tak vymeňte plavky a slnečné okuliare za snowboardy a vyrazte sa schladiť do Rakúska, Švajčiarska alebo Talianska.

Ráno lyže, poobede bicykel

Vysoko položené alpské lyžiarske strediská majú tú výhodu, že aj cez letné mesiace zostávajú pokryté vrstvou ľadu a snehu. Zabudnite ale na prašan a idylickú zimnú krajinu – miesto toho vás čaká skorý budíček, aby ste lyže alebo snowboard stihli prevetrať skôr, než sneh poobede príliš zmäkne a oťažie. Voľné popoludnie môžete ale využiť k cyklistickým výletom alebo k odpočinku vo wellness, ktorým disponuje väčšina horských rezortov.

 

Hintertux (Rakúsko) – lyžiarske stredisko neďaleko českých hraníc

Za letným lyžovaním nemusíte dokonca jazdiť ani príliš ďaleko – v skutočnosti stačí prekročiť hranice Rakúska. Neďaleko Innsbrucku leží lyžiarske stredisko Hintertux, ktoré je ako jediné v krajine otvorené celoročne. V lete sa tu môžete zviesť po upravených zjazdovkách s celkovou dĺžkou 20 km, na ktoré vás dopraví jedna z 10 lanoviek. Aj keď je Hintertux známy pre svoje strmé a náročné svahy, na výber máte z viacerých tras rôznych obtiažností. Na snowboarde sa skvelo vybláznite priľahlom Betterparku, ktorý je vybavený fun-boxami, table-topsami aj railami a okrem toho sa v ňom nachádza najvyššia U-rampa v Európe.

 

Zermatt (Švajčiarsko) – najväčší snowboardový park v Európe

Švajčiarske lyžiarske stredisko Zermatt vám v lete ponúka celkom 13 upravených modrých a červených zjazdoviek s celkovou dĺžkou 21 km. Rovnako ako v zime môžete brázdiť po oboch stranách hranice, takže vám nič nebráni v tom, urobiť si menší výlet do Talianska. Milovníkov freestylu nadchne Gravity Park najväčší snowboardový park v Európe vybavený okrem iného U-rampou, kickerami a railami, z ktorého sa navyše rozprestiera úchvatný výhľad na siluetu Matterhornu.

 

Stilfserjoch (Passo Stelvio, Taliansko) – výlučne letná zábava

Ak si chcete užiť taliansku zjazdovku nachádzajúcu sa nad vysokohorským priesmykom Stilfserjoch, inokedy než v letných mesiacoch sa vám to nepodarí. Ide o alpský unikát, ktorý je lyžiarom a snowboardistom otvorený skutočne len v letných mesiacoch. Navyše tu všetko vyzerá, ako keby sa zastavil čas – čakajú tu na vás klasické vleky a horská chata fungujúca ako lyžiarska ubytovňa. Pri zjazde sa poriadne rozhliadnite okolo seba, aby vám neutiekol úžasný výlet na Ortler, bezmála štvortisícovú horu.

Ešte než skončí leto, popadnite snowboard a vyrazte sa schladiť do jedného z alpských stredísk. Máte pocit, že by ste potrebovali novú dosku? Porozhliadnite sa na Heureka.sk, kde na vás čaká široká ponuka snowboardov. Inšpirujte sa rebríčkom obľúbenosti a tiež recenziami overených používateľov. Len čo si snowboard vyberiete, na nič nečakajte a choďte ho prevetrať na ľadovec. Českí zákazníci môžu vyberať snowboard aj na Heureka.cz.