Home / Vyberáme / Kompaktné traktory – maznáčikovia skutočných chlapov

Kompaktné traktory – maznáčikovia skutočných chlapov

Časy, keď sa frajerina merala podľa počtu koní pod kapotou, sa pomaly vytrácajú. Skutočný muž nemusí vlastniť výkonné auto alebo nadupanú motorku, aby z neho urobila drsného chlapa. V kategórii motorových miláčikov sú však malé výnimky, ktoré mužom naozaj pristanú. A niekedy aj ženám…

Niekto si kúpi motorku, iný radšej kompaktný traktor

Silné stroje z kategórie kompaktných traktorov sa stále častejšie objavujú na trávnikoch, v záhradách rodinných domov, ale aj na poliach a políčkach väčších či menších domácich fariem. Tieto všestranné stroje kompaktných rozmerov a výkonu, ktorý prekvapí, si pomaly, ale iste, dobýjajú srdcia domácich pánov a farmárov. Pracujú neúnavne v každom počasí a k svojej pracovnej náplni nemajú nikdy žiadne výhrady. Stačí im dostatok paliva a trocha pozornosti svojho majiteľa. A keď sme už pri tých majiteľoch, treba uznať, že tí teda pozornosťami nešetria. Aspoň vo väčšine prípadov sa o svoj vysnený kompaktný traktor starajú vzorne, až priam pedantne. Je pravda, že na ulicu sa s ním dostanú len ťažko, ale na svojom území sú pánmi oni a v záhrade niet od nich väčších frajerov.

Kompaktný traktor na prácu aj na relax

Kompaktné traktory, alebo inak aj malotraktory, sú vzhľadom na svoje rozmery naozaj prekvapivo silné stroje. Už tie najjednoduchšie modely bez väčších problémov zvládnu množstvo práce na farme a svojím výkonom tak zastúpia aj viac statných chlapov. Dokážu kosiť, zbierať, mulčovať, orať, rotavátorovať a vďaka čelnému nakladaču si poradia aj s ťažkým nákladom. Kým práce na poliach či v sadoch patria do kategórie tých ťažších, preháňanie po trávniku je pre domáceho pána skôr relaxom ako pracovnou činnosťou. Jednoduchá obsluha a kvalitné vyhotovenie kompaktných traktorov značky Branson je tak garanciou toho, že kto ich raz vyskúšal, už iné nebude chcieť.

Kompaktné traktory si teda našli cestu aj do menších záhrad a hospodárstiev a sympatie nielen mužov, ale často aj žien. Tieto komplexné stroje nás neprestávajú prekvapovať množstvom funkcií, bezporuchovosťou a dlhou životnosťou. Sú nezastupiteľné na väčších plochách, ale stále viac ich vídať už aj v udržovaných mestských záhradách. A keďže technológie kráčajú vpred míľovými krokmi, je len otázkou času, čím nás v budúcnosti tieto malé stroje ešte ohúria.