Home / Šport / Pripravte sa na zimu s oblečením 4F

Pripravte sa na zimu s oblečením 4F

Chystáte sa na hory za lyžovačkou, na snowboard, bežky alebo sa len poprechádzať do prírody s rodinou? V takom prípade nezabudnite na najdôležitejšiu vec – zimné oblečenie.

Na internete nájdete oblečenie od výmyslu sveta, preto vám chceme uľahčiť čas a previezť vás svetom zimného oblečenia.

Základná vrstva oblečenia

Začať by ste mali zo základnou vrstvou oblečenia, ktorá bude ako vaša druhá koža. Reč je o termoprádle. Termoprádlo by malo byť vyrobené zo syntetického materiálu, ktorý je najvhodnejší do chladných podmienok. Dobre saje pot, udržuje teplo a vám tak nebude zima. Vyberte si termoprádlo, ktoré má minimálny počet švov, vyhnete sa tak neželaným škrabancom.

Druhá vrstva oblečenia

Druhú vrstvu oblečenia potom bude tvoriť dámska alebo pánska softshellová bunda, ktorá vás udrží v teple. Je vyrobená z príjemného, funkčného a rýchloschnúceho materiálu, ktorý vás zahreje v každom počasí a vy si tak budete vychutnávať vaše športové aktivity.

Lyžiarske oblečenie

Dámske lyžiarske nohavice

Ak sa vyberiete na lyžovačku alebo na snowboard, nezabudnite na pánske alebo dámske lyžiarske nohavice. Tie by mali byť zárukou toho, že sa na svahu budete cítiť pohodlne a bezpečne a vaše telo zostane po celý čas v teple. V prvom rade sa zamerajte na ich vodotesnosť, aby ste neboli vo vlhkom oblečení, mohlo by to mať nepriaznivý vplyv na vaše zdravie. Taktiež vašu pozornosť upriamte aj na priepustnosť, aby lyžiarske nohavice odvádzali vlhkosť, ktorá sa pri športových aktivitách vo vašom oblečení nahromadí.

Dámske alebo pánske lyžiarske bundy sú najlepšie tie, ktoré vás ochránia pred snehom a zároveň umožnia únik tepla a vlhkosti, ktoré sa na našom tele vytvára počas lyžovania, snowboardovania alebo pri horskej turistike v chladnom počasí. Dámske a pánske lyžiarske bundy musia spĺňať technické parametre na vysokej úrovni, ktoré zabezpečia funkčnosť a ochranu vášho tela aj počas nepriaznivého, chladného a veterného počasia.

Pánska lyžiarska bunda

Doplnky

Nezabúdajte ani na lyžiarske športové doplnky. Pokrývka hlavy – čiapka je niečo, na čo musíte myslieť, inak vám vašu prechádzku prírodou či športovú aktivitu znepríjemní pocit chladu. Momentálne si môžete vybrať rôzne farby, strihy aj materiálové prevedenie. Pri výbere si dávajte pozor na to, pri akej aktivite budete zimnú čiapku používať. Ak sa chystáte na prechádzku, postačí vám aj tenšia čiapka, ktorá vašu hlavu udrží v teple. Ak sa však vyberiete na svah, siahnite po zateplenej čiapke, ktorá funkčne ochráni vaše zdravie.

Podobne je to aj so šálom či nákrčníkom. Ak sa vyberiete na svah, šál by vám mohol prekážať, preto by ste mali siahnuť po nákrčníku, vďaka ktorému ostane váš krk chránený nielen pred nepríjemným vetrom ale aj snehom.

Napokon nezabudnite ani na rukavice, ktoré by mali byť vyrobené z tvrdšej látky, obzvlášť, ak sa chcete vybrať na lyžovačku. Pri prechádzke vám výborne poslúžia aj pletené jemné rukavice.

 

Vyberte si z množstva zimného oblečenia a doplnkov v e-shope 4F a buďte si istí, že vás zima nezastihne nepripravených.