Home / Šport / FITBOX – zabijak kalórií

FITBOX – zabijak kalórií

Predstavme si dynamické cvičenie s názvom FitboxKlasické boxovanie v ringu netreba nikomu špeciálne predstavovať. Tento  výrazne mužský šport má posledné roky konkurenciu i v ženskom svete. Nejde o klasický boj, ale skôr o kardio cvičenie, ktoré majú v obľube dámy snažiace sa spáliť počas jedinej hodiny maximálny počet kalórií. Predstavme si dynamické cvičenie s názvom Fitbox.

Pre koho je Fitbox určený

Fitbox obľubujú predovšetkým ženy, ale počas tréningov sa nájde v telocvični aj zopár mužov. Cvičenie prebieha pod dohľadom trénera a praktizuje sa v malých skupinkách. Počas lekcie zažijete kopu srandy, spotíte sa do poslednej nitky a spálite približne 3000 kalórií. A tento počet veru za enormnú námahu stojí. Fitbox sa spolu s trekingom, behom, plávaním, či cyklistikou radí medzi kondičné cvičenie. Je určený pre všetky vekové kategórie a pre každého, kto má chuť na poriadny kardio tréning. Dokonca aj pre ľudí po operáciách kolenných kĺbov alebo pre starších ľudí. Tím pomôže pri trénovaní ortéza na koleno, vďaka ktorej kĺby spevnia a dodajú im oporu pri skákaní. Počas tréningu je pri boxovaní zapojená predovšetkým horná časť tela. Pri poskakovaní a rôznych výpadoch cvičiaci potrebujú boxovacie vrece alebo boxovací totem. Tréning nie je náročný z hľadiska zvládnutia techniky. Je zostavený z niekoľkých typov úderov rukami a nohami, skákania a kombinácie týchto pohybov. K maximálnemu výkonu počas tréningu vás bude motivovať inštruktor, ostatní cvičiaci a rýchla hudba. Garantujeme vám, že hodina ubehne veľmi rýchlo a podobne rýchlo z vás spadnú aj neželané kilogramy. Fitbox sa postupne dostáva aj do domácností. Mnohé predajne športových potrieb, napríklad e-shop inSPORTline, ponúkajú na predaj totemy, boxovacie vrecia, boxovacie hrušky alebo trenažéry určené na domáce použitie.

Kombinácia dynamiky pohybu a hudbu

Fitbox je skvelým športom aj pre tých ľudí, ktorí majú sedavé zamestnanie a potrebujú zo seba vybiť stres či prebytočnú energiu. Fitbox je prostriedkom k formovaniu postavy, zlepšeniu koordinácie tela a získaniu perfektnej kondície. Samotné lekcie Fitboxu prebiehajú v telocvičniach, kde na vás čaká tréner a tanečná hudba. Tréning trvá približne hodinu, začína sa rozcvičkou a končí naťahovaním. Stred tréningu tvorí boxovanie a kopanie do totemu. Ruky cvičiaceho sú chránené rukavicami. Ku kondičným cvičeniam zväčša nepotrebujete žiadne pomôcky. Ale k trekingu a fitboxu áno. Pre treking budete potrebovať trekingové palice a k fitboxu klasické boxerské rukavice alebo ich variant určený priamo na Fitbox. Niektorí ľudia používajú na ruky len ochrannú bandáž. Vo väčšine telocviční, kde sa Fitbox trénuje sú rukavice k dispozícii na zapožičanie. Myslite aj na pohodlné športové oblečenie, ktoré vám zabezpečí voľnosť pohybu a odpruženú obuv. O náročnosti Fitboxu vás na konci hodiny presvedčí prepotený uterák a prázdna fľaša do vody.