Home / Bývanie / Výber interiérových dverí môže byť vcelku jednoduchý. Ako na to?

Výber interiérových dverí môže byť vcelku jednoduchý. Ako na to?

Výber interiérových dverí môže byť vcelku jednoduchý. Ako na to?Interiérové ​​dvere sú dôležitým detailom nejedného interiéru, avšak na čo treba upozorniť je fakt, že vykonávajú nielen dekoratívnu funkciu. Kvalitné interiérové ​​dvere majú krásny dizajn, vysoký stupeň izolácie hluku a ochranu proti prievanu, čo sa môže javiť ako užitočná vlastnosť najmä počas veterných dní. Pýtate sa ako si uľahčiť ich výber?

Pozor na výber vhodného materiálu

Drevené dvere sú vysoko-odolné, ale majú aj nevýhody; sú dosť ťažké a vyžadujú osobitnú starostlivosť, čomu treba venovať dostatok času. Laminát má všetky výhody dreva, pričom ceny výrobkov z tohto materiálu sú oveľa nižšie. Výhodou je, že sa nedeformujú vlhkosťou, sú k dispozícii v akejkoľvek povrchovej úprave, a teda farebnom prevedení. Fólia patrí medzi cenovo najdostupnejšiu povrchovú úpravu dverí a je dodávaná v rôznych prevedeniach ako buk, dub, orech, čerešňa, javor či wenge.

Dizajnové prevedenie, ktoré sa bude hodiť do vášho interiéru

Výber štýlov je tiež veľmi široký; od klasiky po moderné interiérové dvere, od minimalizmu až po jemné experimenty. Pri výbere dverí berte do úvahy celkový štýl interiéru. Ak je izba zariadená vo vidieckom štýle a uprednostňujete skôr boho doplnky, sklenené dvere by mali byť „tabu“. Dvere, ktoré harmonicky ladia s prostredím, vytvárajú pocit celistvosti a úplnosti interiéru, na čo netreba zabúdať. Farba interiérových dverí by mala byť kombinovaná s farbou nábytku, stien a podlahy.

Poraďte sa s odborníkom

Bez ohľadu na to, či vyberáte interiérové alebo bezpečnostné dvere, prípadne plastové alebo drevené okná, nezabudnite sa pred výberom poradiť s odborníkom, ktorý má v tomto smere bohaté teoretické a praktické skúsenosti. Oboznámte ho s vašim rozpočtom, ale tiež požiadavkami na daný produkt a hor sa do nakupovania!