Home / Šport / Guma na cvičenie – lacná a multifunkčná pomôcka

Guma na cvičenie – lacná a multifunkčná pomôcka

Guma na cvičenie - lacná a multifunkčná pomôckaPri domácom cvičení sa veľmi rýchlo upadá do stereotypu, a preto domáci tréning často končí fiaskom. Nie vždy to však musí byť pravda. Stačí, aby ste si zakúpili zopár pomôcok na cvičenie, s ktorými vás tréning neomrzí ani po niekoľkých mesiacoch. Vsaďte napríklad na gumu na cvičenie.

S gumou môžete cvičiť všade a kedykoľvek

Nie každý človek je stavaný na cvičenie medzi množstvom ľudí v posilňovni. Takýto ľudia sú odkázaní na domáci tréning, ktorý v dnešnej dobe vďaka inštruktážnym videám na internete nie je problém zostaviť a praktizovať. Na domáce cvičenie si môžete zaobstarať rôzne kardio stroje (eliptický trenažér, bežiaci pás), hrazdy alebo činky. Horšie to s cvičením majú majitelia malých bytov. Ani tí však nemusia zúfať. Stačí, aby si kúpili gumu na cvičenie a pomocou nej môžu cvičiť kedykoľvek a kdekoľvek. Guma sa hodí na cvičenie v interiéri i exteriéri. Dajú sa s ňou robiť rôzne fígle, vymyslieť desiatky cvikov a pretiahnuť si jej pomocou celé telo. Guma na cvičenie sa predáva samostatne i v rôznych setoch, ktoré obsahujú gumy s variabilným odporom. Kliknite na stránky e-shopu inSPORTline a zaručene si zo širokej ponuky vyberiete.

Dôležitý je správny odpor gumy

Ak ste v cvičení len začiatočníkom, kúpte si gumu s menším odporom. Možno vás zlákajú pestré farby, ale najdôležitejšie je si vybrať gumu, s ktorou si vaše svaly dokážu poradiť. Dôležitá je tiež dĺžka gumy a jej hrúbka. Hrubšie a tuhšie gumy sú na cvičenie náročnejšie. Čo sa dĺžky týka, je lepšie si kúpiť gumu dlhšiu a tú si môžete prispôsobiť pre daný cvik jednoduchým previazaním pomocou uzla. Guma na cvičenie je populárnou pomôckou aj kvôli tomu, že slúži nielen na posilňovanie, ale tiež na rehabilitáciu po zraneniach alebo operácii. Pre začiatočníkov je vhodnejšie niekoľko tréningov s gumou absolvovať spolu s trénerom, aby ste predišli nesprávnej technike a zraneniam.

Ktoré partie si s gumou precvičíte

Guma na cvičenie udržuje svaly počas celého tréningu v stave pohotovosti. Samozrejme, že len v prípade, keď ju neustále držíte napätú. Nezabúdajte pri cvičení správne dýchať t.j. pri povolení vydychujte a pri naťahovaní sa nadýchnite. Pozor na to, keď cvičíte v spoločnosti iných ľudí, guma môže vystreliť a niekoho zraniť. Pomocou gumy dokážete posilňovať alebo zhadzovať kilogramy. Guma vám umožní formovať prsné svaly, svaly na nohách, rukách a chrbte. Ak chcete pomocou gumy schudnúť, robte z každého cviku viac opakovaní a sérií v rýchlejšom tempe.