Home / Zábava / Detské ihriská na dovolenke: ako na nich zabaviť deti?

Detské ihriská na dovolenke: ako na nich zabaviť deti?

Detské ihriská na dovolenke: ako na nich zabaviť deti?

Detské ihriská na dovolenke: ako na nich zabaviť deti?

Najlepšiu zábavu pre najmenších poskytujú vonkajšie ihriská pre deti plné atrakcií a trampolínové parky. Čo všetko tam na vaše ratolesti čaká?

Deti milujú hru a pohyb, ktoré by nemali chýbať ani na rodinnej dovolenke. Okrem chôdze pri prechádzkach mestom či lesom, plávania v aquaparku alebo šantení na trávnatom pozemku pri apartmáne im ho môžete zabezpečiť aj na detskom ihrisku.

Detské ihriská nemusia byť iba o hojdačkách, preliezkach a kolotočoch. Pokiaľ si dobre vyberiete, deti sa vybláznia a vy si konečne oddýchnete.

Čo všetko sa dá robiť na ihriskách a v trampolínových parkoch (trampoline park equipment)?

Top aktivity na vonkajších ihriskách pre deti

Každé dieťa by malo počas rodinnej dovolenky navštíviť vonkajšie ihriská pre deti (indoor play area for kids). Zažije tam kopec zábavy, preverí si svoje schopnosti a zručnosti a v neposlednom rade popracuje na svojej kondícii. Nehovoriac o tom, že pohyb na čerstvom vzduchu je dôležitý nielen pre jeho fyzické, ale aj psychické zdravie.

Výrobcovia ihrísk (playground manufacturers) vedia, čím najmenších zaujať. K pobytu na ihrisku pre deti patrí lezenie na lezeckej stene, šmýkanie sa na šmykľavkách rozličných tvarov, preliezanie preliezok od výmyslu sveta či lanovej pavučiny. Samozrejmosťou je kútik plný farebných guľôčok, v ktorom sa môžu deti dosýta vyjašiť.

Dievčatá i chlapci milujú dráhu s elektrickými autíčkami alebo dopravnými prostriedkami poháňanými vlastnými nohami.

Nechýba ihrisko, na ktorom sa dá zahrať futbal, basketbal či volejbal. Obľube sa teší aj prekážková dráha, lezecká stena, hojdačky či bobová dráha.

Pre batoľatá sú ideálne nafukovacie atrakcie, ako napríklad nafukovacie skákacie hrady alebo šmykľavky. Stimulujú ich motoriku a v oblasti bezpečnosti sú neprekonateľné.

Zábavu i adrenalín v jednom ponúkajú trampolínové parky. Sú vybavené trampolínami pre rôzne typy skákania. Jednou z top atrakcií je robenie sált na trampolínach s mäkkým pristátím v penových kockách. Čo vy na to?