Home / Bývanie / Nebojte sa pohrať s interiérovými farbami a využite fantáziu

Nebojte sa pohrať s interiérovými farbami a využite fantáziu

Nebojte sa pohrať s interiérovými farbami a využite fantáziu

Nie každá stena musí byť nutne biela. Samozrejme, že bielou farbou na steny nikdy nič nepokazíte, ale oveľa zábavnejšie bude, keď necháte pracovať vašu fantáziu. Dnešný svet interiérového dizajnu je v tomto ohľade veľmi benevolentný. Platí pravidlo, že čo sa vám páči, to je dovolené.

Trendy tohto roka

Spomínali sme, že biela farba na stenu už nie je nutnosťou. Ak sa bielej farby nechcete vzdať, v tomto roku ju dizajnéri nahradili mandľovou a béžovou. Obe farby sú veľmi jemné a dýchajú severským štýlom. Celkovo severský štýl je top trendom už niekoľko rokov. Jemné a strohé línie vyvolávajúce pocit čistoty či jednoduchosť vyzerajú skvele v každom interiéri. Veľkou výhodou bielej farby a jej variácií je jednoduchšie dolaďovanie nábytku a doplnkov. Nebudete limitovaní ničím a nehrozí vám premýšľanie nad tým, či táto, alebo tamtá farba konsoliduje s farbou nábytku, prehozov, vankúšov, kobercov.

Rozbite nudnosť

Neutrálne a pastelové farby sa môžu niekomu zdať nezaujímavé. Aj pre týchto ľudí máme riešenie. Stačí, aby ste steny okrem farieb vyzdobili valčekovými vzormi. Na valčeky sme v posledných rokoch zanevreli, a to je škoda. Valčekovanie už dávno nie je o nudných 10 vzoroch, ktoré sa nachádzali v každej domácnosti. Valčeky sa dajú vyrobiť na mieru podľa vašich preferencií. V súčasnosti sa nevyužívajú na namaľovanie vzorov na celú stenu. Slúžia len na výzdobu okrajov stien alebo na dekorovanie stien okolo nábytku, obrazu či zrkadla. Alebo zvoľte valčeky len ako výzdobu jednej steny a zvyšné vymaľujte inou farbou. Dnešné valčeky sú na nerozoznanie od tapiet. Práve tapety môžu byť vašou ďalšou voľbou pre rozbitie jednotvárnosti stien. Rôzne farby, laky a pomôcky pre maliarov za priaznivé ceny vám ponúka internetový obchod Bugy.

Hra s farbami

Vráťme sa ku klasickým farbám na stenu. Ak ste zruční, odporúčame vám malú hru s farbami. Znamená to, že natriete časť steny jednou farbou a druhú časť inou. Vždy by ste mali postupovať tak, že spodná časť steny bude nafarbená tmavším odtieňom a horná bledším. Táto farebná variácia je ako stvorená pre kuchyne alebo detské izby. Ide vlastne o malý optický klam, ktorý má na prvý pohľad evokovať obklady. Podobný postup môžete aplikovať vo forme oblúka. Tmavšie oblúky vyzerajú jedinečne nad čelom postele alebo nad cenným kusom nábytku, na ktorom je položená zaujímavá dekorácia. Tmavšou farbou upriamite pozornosť na vami vybraný detail.