Home / Bývanie / Zorientujte sa v ponuke stropných svietidiel

Zorientujte sa v ponuke stropných svietidiel

Zorientujte sa v ponuke stropných svietidiel

Osvetlenie miestnosti sa považuje za rovnako dôležitý prvok ako výber nábytku alebo podlahových krytín. Svietením môžete podčiarknuť línie nábytku, strhnúť pozornosť na dizajnový kúsok alebo vytvoriť z priestoru oázu relaxu. V súčasnosti sa pri výbere stropného svietidla nemusíte limitovať len obrovskými lustrami, aké si pamätáme z dôb nedávno minulých. Ponuka stropných svietidiel je široká a ulahodí oku aj najviac náročného človeka.

Stropné svietidlá majú veľa výhod

Stropné svietidlá sa hodia do každej modernej domácnosti. Vďaka minimalistickému dizajnu neprekážajú a nenarušia vzhľad miestnosti. Môžeme povedať, že vlastne len podčiarknu krásu toho, čo chcete v izbe vyzdvihnúť alebo pomôžu osvietiť žiadaný pracovný priestor. A nehovoríme tu len o zápustných alebo prisadených svietidlách. K dispozícii sú tiež LED panely, ktoré sú vhodné do náročnejšieho prostredia, napríklad na chodbu alebo do garáže.

Zápustné alebo prisadené stropné svietidlá?

Zápustné stropné svietidlá si vyberte v prípade, že potrebujete miestnosť zaujímavo osvetliť, ale nechcete pútať pozornosť na strop. Zápustné svietidlá vyčnievajú zo steny len minimálne a vo väčšine prípadov je intenzita ich svietenia na nižšej úrovni. Tento hendikep jednoducho vyriešite tak, že na strop nainštalujete viac daných svietidiel. Vlastne získate výhodu, pretože dokážete týmto spôsobom osvetliť presne určený bod v miestnosti. Zápustné svietenie sa dá inštalovať len do dostatočne hrubého sadrokartónu. Prisadené stropné svietidlá zo stropu vyčnievajú, ale nie natoľko, aby prekážali alebo rušili vizuálnu stránku miestnosti tak ako lustre. Prisadené svietenie je dostatočne intenzívne a vhodné aj do domov so zníženým stropom. Do oboch typov stropných svietidiel vám odporúčame dokúpiť LED žiarovky, ktoré vám prinesú úsporu na energiách a vydržia vám až 20 rokov. Výver LED žiaroviek do všetkých druhov svietidiel nájdete na stránkach e-shopu ledprodukt.sk.

Keď vám niečo chýba, vsaďte na doplnkové svietenie

Samotné stropné svietidlá veľa ľuďom nestačia, a preto hľadajú doplnkové druhy svietenia. Možnosti sú v tomto smere naozaj neobmedzené a podľa typu miestnosti si vyberie každý. Napríklad do obývacej izby si kúpte ako doplnkové osvetlenie stojace lampy alebo nástenné svietidlá. Veľmi trendovo vyzerajú LED pásiky. V spálni by vám nemali chýbať nočné lampičky, ktoré je možné položiť na nočné stolíky alebo pripnúť na čelo postele či na poličku na stene. Aj v spálni sa nájde miesto pre LED pásy, ktoré netradične vyzerajú nalepené okolo rámu postele. V detskej izbe nezabudnite na stolnú lampičku z nerozbitných materiálov.