Home / Cestovanie / Nový Opel Mokka: elektro aj klasický

Nový Opel Mokka: elektro aj klasický

Nový Opel MokkaPátrate po aute, vďaka ktorému sa odlíšite od všetkých? Vyskúšajte Opel Mokka, ktorý je teraz k dispozícii aj v elektrickom prevedení.

Nový Opel Mokka zaujme hneď na prvý pohľad. Dizajnéri sa vyhrali najmä na karosérii, ktorá tentokrát dostala poriadne vzrušujúce línie. Nemecký dizajn je postavený na detailoch, ktorých je pri tomto modeli požehnane. Dizajnové vymoženosti sú skĺbené aj s tými funkčnými, čo je aj prípad ultratenkých koncových svetiel LED. Ak k tomu pridáme harmóniu svetla, proporcií, technológií a priestoru, čaká vás výnimočný zážitok z jazdy.

Pozrime sa teraz na už spomenuté osvetlenie. Tešiť sa môžete na adaptívne maticové svetlomety IntelliLux LED, ktoré sa vyznačujú stálou funkčnosťou proti oslneniu. Vďaka nim dosiahnete pohodlnú jazdu aj s diaľkovými svetlami bez zbytočného oslnenia oproti idúcich vodičov. A čo je dôležité, budete dostatočne viditeľní aj vy. Čo sa týka bezpečnosti, spoľahnutie je aj na automatické núdzové brzdenie. To je súčasťou komplexnej súpravy asistenčných funkcií. Čo do toho všetko spadá? Skvelou pomocou je systém upozornenia na nežiaduce vylúčenie z jazdného pruhu či asistent udržiavania auta v jazdnom pruhu. Zrážke pomáha zabrániť sledovaním situácie na ceste a upozornením na potencionálnu zrážku s chodcom či iným vozidlom. Ústupky pri bezpečnosti nemusíte vykonať aj vďaka automatickému tempomatu, ktorý spraví jazdu maximálne pohodlnou.

Nie každý vodič je zástancom zložitých panelov. Pri výrobe Opel Mokka sa myslelo skôr na jednoduchosť a dômyselnosť aj v tomto smere. Opel Pure panel s uhlopriečkou „12“ je úhľadný a nastaviteľný aj pri dokonalej čistote, čo vyčítame aj z jeho pomenovania. Získajte všetky potrebné informácie aj bez neprehľadnosti a vyrušovania počas šoférovania. Výrobcovi sa podarilo odstrániť všetky vizuálne rozptyľujúce prvky, obsluhujete len integrované digitálne ovládanie. Skvelou novinkou je panoramatická zadná kamera s uhlom rozsahu 180 stupňov. Majte pod drobnohľadom premávku prichádzajúcu po stranách a už vás neprekvapia ani neďaleké objekty, ktoré vám kamera zvýrazní. S touto pomocou sa stane majstrom cúvania aj začiatočník.

Chcete sa vybrať o čosi inovatívnejšou cestou? Nový Opel Mokka E je vybavený technológiou akumulátorov novej generácie, ktoré vám dovolia využiť dojazd až 322 km na jedno nabitie. Pri rozhodovaní šoférov často odrádza práve strata času pri nabíjaní. V tomto prípade získate až 80 percent dojazdu už po polhodine. Nabíjanie prebehne čisto, rýchlo a pohodlne na všetkých verejných nabíjacích staniciach ale aj u vás doma či v práci.

Aký výkon vás čaká? Spoznajte prekvapujúcu silu ľahkých synchrónnych elektromotorov s permanentným magnetom, ktorý využívajú výkon 136 k. Jazda ja vďaka nim svižná no vyvážená. Je jedno, či sa presúvate po širokých cestách alebo úzkych zákutiach miest, elektrifikovaný výkon je vhodný pre všetky typy jazdy. Mokka-e sa totiž prispôsobí vášmu štýlu. Vyberte si z režimov Eco, Normal a Sport, ktoré v momente prestavia systémy celého vozidla. Podporná činnosť posilňovača riadenia, chladenie či nastavenie pedálov je pri každom z nich svojské, no vám uľahčujúce jazdu. Eco režim zefektívni jej hospodárnosť, Sport vygraduje dynamiku. Chcete dosiahnuť určité vyváženie spomenutých spôsobov jazdy? Prepnite na Normal.

V dnešnej dobe určite vyžadujete aj komplexné sledovanie údajov o vozidla. Na to slúžia inovatívne systémy a senzory, ktoré vás oboznámia o spotrebe energie či podmienkach jazdy. Takto dosiahnete maximálnu kontrolu nad dianím na ceste.

TIP NA ZÁVER: Ku každému modernému domu sa hodí aj nabíjacia stanica pre elektromobil, ktorá zohľadňuje okrem zvoleného režimu aj aktuálnu spotrebu domu, pozná hodnotu ističa a chráni ho pred vyrazením.