Home / Návody / Ako vybrať detský kočík podľa vášho rozpočtu

Ako vybrať detský kočík podľa vášho rozpočtu

Ako vybrať detský kočík podľa vášho rozpočtu

Výber detského kočíka sa väčšinou odvíja nielen od lifestylu, ktorým žijete, ale aj od rozpočtu, ktorý si pre túto investíciu stanovíte. Čo zvážiť pri výbere kočíka?

Ak chcete vybrať perfektný kočík pre vaše dieťa, čaká vás náročná príprava. Najlepšie je začať tým, že si stanovíte rozpočet, čím obmedzíte možnosti, ktoré si za konkrétnu sumu môžete dovoliť.

Vlastnosti kvalitného kočíka

Predtým než sa pozrieme na rozdelenie do jednotlivých skupín podľa rozpočtu, zhrňme si, aké vlastnosti má mať každý kočík:

  • Správna veľkosť pre vašu rodinu a životný štýl
  • Zložený je dostatočne malý, aby sa zmestil tam, kam potrebujete (garáž, kufor atď.)
  • Kompatibilnosť s detskou autosedačkou
  • Výrazne alebo úplne sklopné sedadlo
  • Správny typ kolies a dokážete s ním hýbať podľa potreby
  • Je všestranný, s bonusovými bodmi vlastnosťami (zmena polohy rukoväte, premeniteľnosť na kočík pre dvoch)

Veľký rozpočet na kočík – nad 600 Eeur

Do tejto kategórie patria luxusné a veľké detské kočíky pre jedno dieťa, alebo kočiare pre dvojčatá, príp. dve deti. Výhodou týchto kočíkov je, že majú mnoho funkcií. Jednoducho ich prerobíte na dvojkočík. Typická je pre nich vysoká kvalita a odolnosť, čo znamená, že ich môžete používať aj pri druhom dieťati.

Ďalšie skvelou funkciou je premena na menší kočík, ktorý je vhodný napríklad na cestovanie.

Ak bývate v meste a chcete vlastniť len jeden luxusný a kompaktný kočík, vyberte si produkt s korbičkou, ktorý budete používať od narodenia dieťaťa a s dostatkom úložného priestoru.

Kočík za strednú cenu 300 – 600 eur

Ak síce chcete kvalitný kočík, no nechcete siahať príliš hlboko do vrecka, zvoľte strednú cenovú hladinu. V rámci tejto kategórie na trhu nájdete dvojkočíky, kočík pre jedno dieťa s možnosťou prerobenia na dvojkočík alebo kompaktný kúsok.

Kočíky od 100 – 300 eur

Chcete pekný, cenovo dostupný, plnohodnotný kočík, ktorý môžete používať od narodenia a nie je šialene drahý? Máte dve možnosti – buď svoje štandardy a požiadavky trocha znížite, alebo budete poctivo sledovať výpredaje a zľavy na vašich obľúbených e-shopoch.

Nákup kočíka nie je práve lacnou záležitosťou. Ale ak plánujete ešte jedno dieťa, určite investujte očosi viac a nebudete tak musieť týmto procesom prechádzať znova.

Drahšie kočíky majú viac funkcií, môžete ich využívať ako do mesta, tak aj na šport, alebo outdoorové aktivity. V konečne dôsledku tak možno ešte ušetríte, pretože nebudete musieť kupovať viaceré typy kočíkov.