Home / Návody / Na tmavý režim pozadia prechádzajú aplikácie i internetové stránky

Na tmavý režim pozadia prechádzajú aplikácie i internetové stránky

Na tmavý režim pozadia prechádzajú aplikácie i internetové stránkyNapriek tomu, že patríte medzi klasikov vo všetkom, čo so sebou svet technológií prináša, tmavý režim nemohol uniknúť vašej pozornosti. Pokukovali ste po známych, ktorí ťukajú do mobilu a ich aplikácie alebo internetové stránky nemajú biele, ale tmavé pozadie? Znamená to, že vaši známi prešli na tmavý režim alebo tmavý motív pozadia. Na tento režim prechádzajú postupne skoro všetky aplikácie, internetové stránky a dokonca sociálne siete. My vieme, prečo by ste na tmavý motív mali prejsť aj vy.

Na tmavý režim si musíte zvyknúť, postupne bude všade

Tmavý režim je výhodný pre užívateľov mobilov a počítačov, ale niekto má problémy si zvyknúť na to, že zrazu nečíta čierny text na bielom pozadí. Môžeme vás uistiť, že ide naozaj len o zvyk a o pár dní vám bude biele pozadie prekážať. Pokrok nezastavíte a mnohí vývojári v oblasti IT už úplne upustili od bielych farieb. Napríklad aj populárna inzertná stránka Bazoš drží krok s týmto trendom a tmavý motív si na stránke môžete zmeniť kliknutím na link https://www.bazos.sk/moje-inzeraty.php. Uvidíte, že sa vám bude na ich webe lepšie hľadať vhodný inzerát hoci aj v noci. Pokojne môžeme potvrdiť lepší vzhľad akejkoľvek aplikácie a programu v tmavých farbách. Tmavé motívy robia atraktívne všetky stránky, na ktorých sa použijú. Niektoré štúdie dokazujú, že sa týmto spôsobom dokáže zvýšiť predajnosť e-shopu alebo návštevnosť blogu. Na tmavom pozadí sa lepšie prezentujú obrázky, videá i samotný text. Všetky farby vyniknú viac na tmavom podklade ako na bielom.

Spoločnosť, ktorá prejde na tmavé pozadie myslí na spotrebiteľa

Je zrejmé, že nielen kvôli lepšiemu vzhľadu prechádzajú spoločnosti na tmavé motívy. Pre spotrebiteľa je používanie tmavého režimu výhodnejšie v mnohých smeroch. Veď koho by nepotešilo to, že po prepnutí na tmavý motív sa spotreba batérie enormne zníži. Čísla sa rozchádzajú, lebo táto úspora energie je závislá aj od iných ukazovateľov. Napríklad od nastavenia jasu a počtu spustených aplikácií. Môžeme vás však uistiť, že pôjde minimálne o tretinovú úsporu oproti tomu, keď používate biele pozadie. Spomenúť musíme aj dopady bieleho svetla obrazovky na ľudské zdravie. Oslňujúce biele pozadie priam saje z očí energiu. Na sklonku dňa sú oči vysušené, citlivé a začervenané. S tmavým pozadím sa tieto dopady pozerania na monitor alebo obrazovku eliminujú. Tmavý motív je veľmi vhodný na prácu s počítačom v noci. Nemusíte sa obávať, že by ste horšie zaspali alebo sa nemohli sústrediť. Tieto negatívne dopady modrého svetla na človeka tmavý režim minimalizuje.