Home / Móda / Elegantné každodenné topánky do práce. Ako si vybrať, aby ste zaistili Vašim nohám komfort?

Elegantné každodenné topánky do práce. Ako si vybrať, aby ste zaistili Vašim nohám komfort?

Elegantné každodenné topánky do práceTopánky do práce sú jedným z najdôležitejších prvkov oficiálneho outfitu. Kancelárske topánky by mali byť nielen elegantné, ale aj pohodlné. V práci trávime predsa veľa hodín, preto musíme svojim nohám poskytnúť maximálny komfort. Aké topánky by ste si mali vybrať, aby ste sa cítili dobre a vyzerali elegantne?

Klasické lodičky

Pre mnohých z nás sú synonymom elegantnej obuvi celkom iste ihličkové podpätky, no nie je čo skrývať – nie sú to topánky, ktoré môžeme považovať za najpohodlnejšie. Počas dlhých hodín práce bude oveľa lepším riešením nízke lodičky. Modely na nízkom stĺpiku dokonale ladia s oblekmi, sakom alebo sukňami. Skvele poslúžia aj v súprave s košeľou a širokými nohavicami s vysokým pásom. Pri výbere lodičiek máme záruku, že náš vzhľad bude bezchybný a dobre sa odprezentujeme aj pri oficiálnych obchodných alebo firemných stretnutiach. Nízky podpätok zároveň zabráni únave našich nôh.

Elegantné mokasíny

Ďalšou veľmi pohodlnou každodennou topánkou do práce sú mokasíny. Rovnako ako lodičky majú nízky opätok, vďaka čomu sa výrazne zvyšuje komfort ich nosenia. Kožené alebo semišové mokasíny sú topánky v štýlovom a nadčasovom vydaní, ktoré skvele dopĺňajú elegantné kancelárske štylizácie. Univerzálne modely sa perfektne hodia takmer ku každému typu odevov – od rôznych typov nohavíc až po sukne a šaty.

Štýlové lordsy

Čoraz viac žien si do práce vyberá lordsy, ktorí sú zaujímavou náhradou lodičiek, vysokých opätkov či mokasín. Tieto typy topánok sú možnosťou pre každého, kto rád zdôrazňuje klasický štýl svojho oblečenia. Lordsy v kombinácii napríklad so sakom, nohavicami alebo sukňou nepochybne vytvoria skvelú súpravu do kancelárie. Poskytnú nám aj pohodlie – v modeloch s plochou podrážkou, vyrobených z kvalitných materiálov, nepocítime únavu nôh ani po celodennej práci. Pohodlie a elegantný vzhľad – to sú hlavné výhody výberu tohto typu topánok.

Komfortné balerínky

Často nám kancelársky dress code umožňuje o niečo uvoľnenejšie vydanie služobnej elegancie. V takomto prípade môžete nosiť ľahké, elastické balerínky s mäkkou stielkou, jedny z najpohodlnejších dámskych topánok na plochých podpätkoch. Nie je náhodou, že tak veľa žien používa tento typ obuvi. Samozrejme by ste mali rezignovať na príliš zdobené alebo príliš svetlé modely. Do práce budú oveľa vkusnejšou voľbou elegantné kožené, hladké verzie, skôr v klasických decentných farbách, akými sú čierna alebo béžová. Vďaka tomu bude obuv oveľa jednoduchšie zladiť k mnohým rôznym kancelárskym štylizáciám.

Čižmy do práce

A aké topánky do práce si vybrať v jesennej a zimnej sezóne? Nie vždy nám vtedy aura dovolí mať mokasíny, lodičky či balerínky. Z tohto dôvodu budú vhodnou voľbou elegantné dámske čižmy v klasickej podobe prispôsobené formálnym a poloformálnym štylizáciám. Čierne, hnedé, sivé alebo béžové verzie sú skvelé na vytvorenie elegantného kancelárskeho štýlu v chladnejších týždňoch roka.