Home / Láska, sex, vzťahy / Tradičné zásnuby sa vracajú na výslnie. Viete, ako by mali vyzerať?

Tradičné zásnuby sa vracajú na výslnie. Viete, ako by mali vyzerať?

Tradičné zásnuby sa vracajú na výslnie. Viete, ako by mali vyzerať?Posledné roky sme si zvykli na fotografie netradičných zásnub, ktorými sú preplnené všetky sociálne siete. Požiadať vyvolenú o ruku v balóne, na skale, pri páde s padákom alebo v čo najviac prepychovom morskom stredisku je trendom, ktorý ako keby do pozadia zatlačil tradičné zásnuby. Ak napriek týmto trendom patríte medi ľudí, ktorí majú radi tradície a chcú zásnuby prežiť so svojou rodinou, tak by ste mali ovládať zopár pravidiel etikety zásnub.

Čo vám počas zásnub nesmie chýbať

Prvou vecou, ktorú musíte pred zásnubami kúpiť je zásnubný prsteň. Na prsteni nesmiete za žiadnych okolností šetriť. Zásnubné prstene sú investíciou do vašej lásky a do budúcnosti. Mal by byť vyrobený zo zlata a chýbať mu nesmie ani vsadený drahokam. Pravidlá ohľadom výberu drahokamu neexistujú. V prípade, že máte bohatý rozpočet, tak kúpte milej prsteň s diamantom. O niečo lacnejší je zirkón a nevšedne pôsobí zafír alebo rubín. Počas zásnubnej večere s rodičmi nezabudnite na kyticu pre mamičku budúcej nevesty a na ešte väčšiu kyticu pre partnerku.

Najskôr zásnuby vo dvojici

O ruku požiadajte najskôr svoju vyvolenú vo dvojici. Môžete využiť niektorý zo spôsobov, ktoré sme spomínali v úvode. Menej nákladné a oveľa viac romantické je klasické požiadanie o ruku v reštaurácii. Absentovať nesmie pokľaknutie a pripravený majte tiež krátky príhovor, ktorý definuje váš doterajší vzťah.

Nezabudnite o ruku požiadať jej rodičov

Po súkromných zásnubách by ste svoj úmysel mali zvestovať aj rodičom. Pozvite svojich a nevestiných rodičov do reštaurácie na dobrú večeru. Ešte pred samotnou večerou požiadajte o ruku rodičov svojej partnerky. Toto požiadanie prebieha pri prípitku, počas ktorého slovami vyjadríte to, ako ľúbite ich dcéru. Následne opäť navlieknete partnerku zásnubný prsteň zo zlata alebo iného vzácneho kovu. Súčasťou ceremónie je kytica kvetov pre milovanú a tiež pre jej mamu. Tradičné je venovanie prsteňa budúcej neveste a malého darčeka budúcemu ženíchovi. Toto pravidlo sa však vypustilo, ale ak chcete byť naozaj tradiční, tak kúpte milovanému šperk s dátumom zoznámenia a zásnub. Uvedomte si, že zásnuby i svadba nie sú súťažou o to, kto bude mať viac hostí alebo zaplatí za svadbu viac peňazí. Oba okamihy sú o vás dvoch. Vy rozhodnete, ako bude vyzerať nielen váš zásnubný deň, ale tiež celý spoločný život.