Home / Cestovanie / Vyberte si vhodné moto oblečenie na leto!

Vyberte si vhodné moto oblečenie na leto!

Vyberte si vhodné moto oblečenie na leto!

Vyberte si vhodné moto oblečenie na leto!

S obdobím leta prichádza aj túžba vytiahnuť z garáže vášho dvojkolesového tátoša. Predtým je však potrebné spraviť celkový servis, aby ste sa pri jazde vyhli akýmkoľvek problémom. Nezabúdajte aj na seba a oblečenie, ktoré si na potulky vezmete. V lete je výber zvrškov ešte o to náročnejší, preto vám prinášame niekoľko užitočných tipov!

Horúce letné dni sú známe najmä tým, že sa za pár minút spotíme aj v tenkom tielku a šortkách. Nebudeme vám klamať. Ak chcete v lete jazdiť bezpečne, pot patrí k tomu. Dôležité je, aby ste moto oblečenie správne vrstvili. Iba tak predídete nadmernému poteniu. To vám zaistí komfortnejšiu jazdu, bez akéhokoľvek ohrozenia.

Nezabúdajte tiež, že pre leto sú typické občasné prehánky. Práve z tohto dôvodu by ste si mali vyberať moto oblečenie, ktoré je vhodné aj do nepriaznivejších podmienok. Vyhnete sa tak nepríjemnostiam, ktoré by vás cestou mohli prekvapiť. Ktoré moto oblečenie je vhodné práve na obdobie leta?

Základom je priedušnosť materiálu

Prvým kritériom pre výber moto oblečenia na leto by mala byť priedušnosť materiálu. Tá je najmä v tomto období skutočne dôležitá a potrebná. Ideálnou voľbou je oblečenie s odvetrávacími plochami. Dokonca, v dnešnej modernej dobe je možné zakúpiť aj moto kúsky, ktoré schladia pokožku tela či tiež vodeodolné oblečenie. Práve to je vhodné aj do daždivejších dní.

Materiál použitý pri výrobe by mal byť kvalitný. Na výber máte oblečenie z kože alebo textilu. Vo všeobecnosti platí, že textilné kúsky sú vhodné do premenlivého počasia. Ich nosenie sa považuje za komfortné a taktiež vynikajú svojou praktickou stránkou, kedy dokonale vstrebávajú pot. Oblečenie z kože je však o čosi odolnejšie a skvele prilieha na telo motorkára.

Ideálna je motorkárska bunda

Tak, ako sme si už spomínali, je nevyhnutné zakúpiť si oblečenie s veľkou priedušnosťou materiálu. Výnimkou nie je ani motorkárska bunda, ktorá vám zabezpečí dokonalé odvetrávanie. Slúži ako ochrana hornej časti tela a bez nej to jednoducho na motorke nepôjde. Na leto sa neodporúča nosiť bundy z koženého materiálu alebo kombinézy.

Po chvíli na motorke by ste aj zistili prečo. Tieto módne kúsky neodsávajú pot a vy by ste sa na ceste len trápili. Zakúpte si motorkársku bundu, vyrobenú z kvalitného a ľahkého materiálu. Okrem iného, máme pre vás skvelý tip, a to na nosenie svetlejších farieb. Čierna bunda by totiž ešte viac priťahovala slnečné lúče a vaše telo by tak bolo nepríjemne prehriate.

Ktoré moto nohavice sú vhodné?

Pri výbere súpravy oblečenia na motorku máte vždy na výber. Jednou z možností je kúpa špeciálnej moto kombinézy. Táto voľba je vhodná najmä do chladnejších dní, čo však v lete nemusíte riešiť. Ako sme si už spomínali, počas horúcich dní odporúčame kombináciu motorkárskej bundy a nohavíc.

Obľúbené sú biele nohavice, ktoré sa rozpaľujú výrazne menej. V prípade, že nedáte dopustiť na rifle, zaobstarajte si ich s kevlarovou výstužou. Svoju priazeň si získali najmä pre použitie príjemného materiálu, pohodlnosť, a tiež dokonalú fixáciu.

Výber oblečenia nepodceňte!

Aj napriek tomu, že vás cez leto na motorke môže častokrát frustrovať neustály pocit tepla, nezanedbávajte správny výber moto oblečenia. Váš komfort by nemal byť na úrok bezpečnosti.

Okrem iného, v dnešnej dobe je možné zakúpiť skutočne širokú škálu oblečenia, ktoré je pohodlné. Nezabúdajte si chrániť hlavu riadne upevnenou prilbou. Dôležité sú tiež kvalitné rukavice a motorkárska obuv s bezpečnostnými prvkami.

Veríme, že sme vás našimi tipmi na vhodné moto letné oblečenie inšpirovali. Na cestách vám prajeme veľa šťastných kilometrov a nikdy nezabúdajte na svoju bezpečnosť!

 

Zdroj obrázka: pixabay.com