Home / Ľudia / Aké ezoterické praktiky existujú a ako sa dajú použiť?

Aké ezoterické praktiky existujú a ako sa dajú použiť?

Aké ezoterické praktiky existujú a ako sa dajú použiť?

Aké ezoterické praktiky existujú a ako sa dajú použiť?

Ak sa povie slovo ezoterika, mnoho ľudí absolútne nevie, čo si predstaviť, väčšina ľudí si predstaví niečo v štýle tak trochu „uletenej“ dámy v batikovaných šatách, ktorá vidí anjelikov a presviedča vás, že by ste si mali vyčistiť auru a ďalšie nezmysly, ktoré vám prídu na míľu vzdialené od reálneho sveta. Ďalší si predstavia levitujúceho pána niekde v himalájach alebo šamanského liečiteľa v džungli. Pravdepodobne málo ľudí si ale predstaví niečo, čo by sa dalo prakticky využiť, mávnu nad tým celým rukou a vrátia sa napríklad k svojmu listovaniu katalógmi pri výbere kuchyne na mieru.

Opak je však pravdou. Ezoterické praktiky totiž môžu byť využité aj veľmi prakticky. Pomohli by aj pri výbere spomínanej kuchyne na mieru alebo pri hľadaní ideálneho dizajnu pre zásnubné prstene.  O ktorých konkrétnych praktikách hovoríme a ako presne sa dajú použiť? Dozviete sa v nasledujúcich riadkoch

Ezoterické techniky a ich praktické využitie:

·         Čítanie tarotových kariet:

Naučiť sa komunikovať s tarotovými kartami, vie byť veľmi dobrým pomocníkom pri riešení každodenných problémov. To, že najvyššie poslanie tarotu (ako v podstate každej ezoterickej techniky) je posunúť úroveň nášho vnímania a vedomia na ďalší level a pochopiť hĺbku vesmíru, nebráni tomu, že sa kariet môžeme spýtať aj na praktické záležitosti ako je výber novej práce či najlepší deň, kedy ísť na rande.

·         Meditácia

Meditácia je vlastne tréning mysle. Myseľ meditáciou trénuje rôzne schopnosti. Jedna z nich je napríklad naučiť sa spočívať v prítomne prebiehajúcom okamihu bez roztržitých myšlienok. Ten najvyšší a najvznešenejší zámer meditácie je dosiahnutie osvietenia a teda rozpoznanie našej vlastnej vnútornej podstaty tým, že odstránime všetky prekážky v našej mysli, ktoré tomu bránia. Takzvané vedľajšie efekty meditácie sú ale veľmi praktické. Začínajúc od toho, že sme efektívnejší v riešení každodenných záležitostí, cez to, že sa zbytočne netrápime vecami, ktoré nemôžme ovplyvniť až po to, že máme menej problémov, pretože vieme, že to ako zažívame svet je z veľmi veľkej časti naše vlastné rozhodnutie.

·         Liečba Reiki

Liečba Reiki je v podstate technika, ktorá využíva kladenie rúk cez ktoré prechádza liečivá sila na kľúčové energetické centrá v tele. Akokoľvek zvláštne a neuveriteľne vám to môže znieť, mnoho ľudí na vlastnej koži pocítili pozitívne liečivé benefity tejto techniky. A pomáhať so zdravím je v každom prípade maximálne praktické.