Home / Cestovanie / Opel Astra: podľa čoho si vybrať nové auto do mesta

Opel Astra: podľa čoho si vybrať nové auto do mesta

Opel Astra: podľa čoho si vybrať nové auto do mesta

Plánujete investovať do vozidla, ktoré vám poslúži najmä v rušných uliciach miest? Opel vám ponúka niekoľko zaujímavých možností.

Šikovný Opel Astra

Jazda v meste má svoje špecifické nástrahy. Musíte sa vyrovnať s vyššou spotrebou, problematickým parkovaním, častým státim v zápchach, nezodpovedným správaním vodičov či zložitejším parkovaním. Opel Astra vie tieto riziká veľmi efektívne eliminovať. Tento nemecký hatchback nielen dobre vyzerá, ale sa aj výborne šoféruje. Všetko to začína už usadením. Predsa len si určite po ceste do práce prajete čo najpohodlnejšie sedenie. Astra poskytne uvoľnenie v aktívnych ergonomických predných sedadlách, ktoré sú čalúnené kožou Nappa či luxusným materiálom Alcantara. Pre maximálny komfort pre vás v nemeckej automobilke pripravili aj funkciu masáže či odvetrávania. Tieto vymoženosti určite oceníte aj po ceste domov po náročnom dni.

Mestské cesty bývajú síce lepšie osvetlené ako medzimestské úseky, no aj tu môže voľba zlých svetlometov znamenať nepríjemnú nehodu. Astra teraz disponuje zvýšeným počtom samostatne ovládateľných LED prvkov (celkovo až 168), ktoré nie len že zlepšia vašu viditeľnosť, ale hlavne zbytočne neoslepia vodičov protiidúcich vozidiel. Ruch mestskej komunikácie vám ukladá povinnosť byť naplno sústredený v každej sekunde. Astra je vybavená projekčným displejom Intelli-HUS, ktorý vám premieta potrebné informácie priamo na čelné sklo, čiže ich nemusíte hľadať mimo zorného poľa. Skvelé vymoženosti vám ponúka aj asistenčný systém Intelli-Drive, ktorý vás okrem iného upozorní na vozidlá v mŕtvom bode prípadne na premávku za vozidlom. Pri zložitejšom cúvaní vás upozorní na približujúce sa objekty.

Pomôžu väčšie modely aj v meste?

Patria SUV do mesta? Prečo nie…Úzke uličky skvelo zvládne aj Opel Crossland či jeho kolega Opel Grandland. Oba totiž disponujú flexibilitou pre každodenné používanie. Crossland nielen že vyzerá dobre na cestách, no hlavne poskytuje skvelý pocit z jazdy. Aj v tomto prípade vám riziká mestských ciest pomôžu vyriešiť inovatívne asistenčné systémy. Veľmi potrebnou je hlavne v rušnejších štvrtiach 180-stupňová zadná panoramatická kamera, vďaka ktorej sa už nebudete musieť otáčať dozadu. Vodičom poskytne špičkové široké zobrazenie vo vysokom rozlíšení, a to priamo na palubnej doske. Vyrieši slepé uhly, vyhne sa nebezpečenstvu pri cúvaní do premávky či skontroluje všetky možné prekážky. V meste oceníte aj automatické núdzové brzdenie neustále zaznamenávané iné vozidlá či chodcov, ktoré vám po ťažkom dni môžu ujsť pozornosti. Projekčný displej vám poskytne informácie priamo do zorného poľa vodiča, nič vás teda nebude rozptyľovať pri šoférovaní.

SUV novej generácie dnes vedia pomôcť aj v mestách. To je aj prípad Opel Grandland. A čo sú jeho najväčšie výhody v tomto type premávky? Pre dokonalú pozornosť pre vás výrobcovia pripravili detoxikovaný interiér s plne digitálnym displejom Pure Panel. Jazdnú pohodu vám prinášajú technologicky zdokonalené hnacie sústavy. Účinnosť je zaručená preplňovanými motormi s nízkym trením či automatickým spúšťaním a vypínaním motora pre ušetrenie na pohonných hmotách. A práve v meste je viac ako na mieste využívanie technológie regulácie emisií novej generácie pri vznetových motoroch Grandland. Podobne, ako pri vyššie spomenutých modeloch, aj tu máte k dispozícii pokročilý parkovací asistent. Stačí len zrýchľovať či brzdiť a vozidlo vás navedie do nájdeného parkovacieho miesta samo. Prekvapil vás chodec alebo iné vozidlo, ktoré sa vám nečakane dostalo do bezprostrednej blízkosti. Automatické núdzové brzdenie a jeho systémy vás na to automaticky upozornia, spomalia vozidlo alebo ho úplne zastavia.