Home / Šport / Ako vybrať vhodné doplnky na bicykel

Ako vybrať vhodné doplnky na bicykel

Ako vybrať vhodné doplnky na bicykel

Cyklistika je šport, ktorý robí radosť ľuďom všetkých vekových kategórií. Okrem toho sú bicykle skvelým dopravným prostriedkom na premiestňovanie sa v meste i mimo neho. S bicyklom ušetríte na palive, lístkoch na verejnú dopravu, chránite životné prostredie a robíte niečo pre svoje fyzické i duševné zdravie. Aby sa vám bicyklovalo jedná radosť, kúpte si k bicyklu doplnky. Ktoré sú vhodné pre vaše potreby?

Doplnky na bicykle spríjemnia každú jazdu

Čo si predstavujete pod pojmom príslušenstvo – doplnky na bicykle? Niekoho prepadne len myšlienka na zvonček. Iný zájde ďalej a predstaví si sedačku pre dieťa či nosič. Doplnky na bicykle však nie sú len nosiče a košíky. Výrobcovia bicyklov myslia na to, aby sa vám jazdilo čo najpohodlnejšie, a preto neustále prichádzajú na trh s novými vychytávkami. Niekedy ide len o marketingový ťah, ale väčšina doplnkov na bicykel je veľmi praktických a pomôžu vám zdolávať kilometre v sedle bicykla hravo a s radosťou.

Najžiadanejšie doplnky na bicykle

Nedávne prieskumy trhu odhalili, ktoré doplnky na bicykle sú najžiadanejšie a zároveň napredávanejšie. Máte niektoré z nich už vo svojej výbave?

Bezpečnosť jazdy na bicykli

K základu bezpečnosti jazdy na bicykli patrí servis bicyklov Bratislava a v iných mestách Slovenska. Okrem toho musíte nielen vidieť, ale byť tiež videní. Kúpte si predné i zadné svetlá, ktoré budú mať dostatočný výkon. Doplniť ich môžete reflexnými sklíčkami a inými reflexnými prvkami. K bezpečnosti jazdy prispievajú zvončeky, klaksóny alebo spätné zrkadlá, ktoré môžete pripevniť tiež na odrážadlo pre deti Strider. Z iného súdka je bezpečnosť vášho bicykla. Nikdy nezabúdajte bicykel do stojana uzamknúť. Zámky a reťaze nájdete v obchodoch s rôznym stupňom zabezpečenia.

Na jazdu bicyklom po meste

Na bicykli sa nejazdí len po horách a diaľniciach. Ak využívate bicykel na premiestňovanie v meste, tak ste iste oblečení v elegantnejších šatách. Počas jazdy sa oblečenie často ušpiní od blata, zničia ho kamienky alebo iné nečistoty nachádzajúce sa na ceste. Preto si nezabudnite k bicyklu dokúpiť blatníky. Veľmi praktické sú rôzne typy krytov prevodníkov alebo nálepky pod reťaz.

Príjemnejšia jazda na bicykli

Chcete mať neustále všetko po ruke? Kúpte si držiak na fľaše, na mobilné telefóny alebo tašky, ktoré sa pripevňujú na nosič a na riadidlá. Pri výbere držiakov na elektroniku si preverte či sa dá držiak otáčať do všetkých strán a je vodovzdorný. Pre zlepšovanie výkonu a sledovanie pokrokov vám odporúčame kúpiť tachometer.