Home / Bývanie / Tipy, ako osvetliť miestnosti pomocou ledkových svietidiel

Tipy, ako osvetliť miestnosti pomocou ledkových svietidiel

Tipy, ako osvetliť miestnosti pomocou ledkových svietidielV súčasnosti sa snáď už nenájde domácnosť, v ktorej by sa nesvietilo pomocou ledkových svietidiel. Napriek tomu si väčšina ľudí pri pojme LED predstaví hlavne úsporné žiarovky. Avšak ledkové osvetlenie je viac ako len žiarovka v lampe. Vďaka ledkám a ledkovým svietidlám dokážete plne osvetliť každú miestnosť v dome.

Dokonalá obývacia izba s dokonalým osvetlením

Oázou relaxu a pokoja je v každej domácnosti obývacia izba. V tejto miestnosti sa stretáva rodina, konajú sa v nej oslavy, slúži na relax pri televízore alebo pri čítaní knihy. Pri všetkých uvedených činnostiach by ste mali využívať osvetlenie, ktoré spríjemní atmosféru a zároveň bude funkčné. Tieto vlastnosti spĺňajú ledkové svietidlá. Ak máte radi klasiku a do stretu miestnosti ste na strop umiestnili luster, tak nezabudnite do lustra vsadiť LED žiarovku. Nielenže vám vydrží roky, ale tiež budete svietiť maximálne úsporne. V prípade, že túžite po nezvyčajnom osvetlení, tak do centrálnej časti obývacej izby umiestnite LED panel. LED panely majú jednoduchý dizajn, nenarušia vzhľad zvyšku priestoru a zároveň svietia veľmi efektívne. Panely sa najviac hodia do sadrokartónových alebo kazetových stropov. V takýchto stropoch si nájdu svoje miesto tiež LED stropné svietidlá. Nezabudnite ani na detaily a ako doplnkové osvetlenie využite LED pásy, ktoré môžete nalepiť na každý podklad.

Intímna a upokojujúca atmosféra spálne

Spálňa je miestnosťou, v ktorej hlavne oddychujte. No aj pred spánkom by ste sa mali cítiť príjemne a osvetliť spálňu tak, aby upokojila vašu myseľ. Okrem hlavného lustra nezabudnite na nočné stolčeky umiestniť lampičky s LED žiarovkou, napríklad v obľúbenom retro štýle. V spálni nájdete plno miest, kde sa budú skvele vynímať LED pásiky. Ide napríklad o podsvietenie rámu postele alebo osvetlenie čela postele. LED pásiky vyzerajú dobre aj na dekoratívnych predmetoch – obrazoch, sochách, zrkadlách. Pásiky so senzorom sú praktickým osvetlením šatníkov a skrine. Po otvorení šatníka sa rozsvietia a nemusíte zapínať silné hlavné osvetlenie.

Trendovo a prakticky osvetlená kuchyňa

V kuchyni musíte umiestniť všetky svetlá tak, aby svietili na pracovné priestory. Veľmi praktické sú stropné lustre, ktoré sa dajú dĺžkovo nastaviť. Môžu svietiť tesne pri strope alebo nad pracovnou doskou. Nad pracovnú dosku si dajte nainštalovať bodové osvetlenie s LED žiarovkami, ktoré budú svietiť priamo na dosku a jas bodoviek dokážete tlmiť podľa potreby. Dokonca aj v kuchyni sa nájde veľa miest, kde budú dobre vyzerať LED pásiky. Opäť môžete vsadiť na pásiky so senzormi, umne umiestnené v zásuvkách a poličkách sú veľmi praktické. Pekne vyniknú pásiky okolo kuchynského ostrovčeka.