Home / Bývanie / Je bazénový vysávač skutočne nevyhnutne potrebný?

Je bazénový vysávač skutočne nevyhnutne potrebný?

Je bazénový vysávač skutočne nevyhnutne potrebný?Pýtate sa, či skutočne potrebujete bazénový vysávač? Ak máte bazén, tak potom určite áno. Asi tak ako je pre dobrú reštauráciu potrebný konvektomat. K bazénu skrátka bazénový vysávač patrí. Rovnako ako svadobné obrúčky patria na svadbu. Bez nich by to jednoducho nebolo ono.

Samozrejme, môžete to vyskúšať aj bez neho, ale myslím, že čoraz viac zakalená a špinavá voda vás k jeho kúpe skôr či neskôr doženie. Kúpať sa v krásnej čistej vode je predsa iná paráda.

Dôvody, ktoré vás presvedčia, že bazénový vysávač je nevyhnutnosť

  • Vysávač sa postará o zachytenie všetkých nečistôt, ktoré sa usadili na dne bazéna. Hovoríte si, že predsa máte perfektný filter a žiadne nečistoty v bazéne mať nebudete? Opak je pravdou. Ani ten najlepší filter si neporadí so všetkými nečistotami. Tie, ktoré sa usadia na dne, si cestu k filtru už nenájdu. Ostáva jediný spôsob ako sa ich zbaviť a tým je vysávanie.
  • Dôsledky nevysávania na seba nenechajú dlho čakať. Postupom času sa vo vašom bazéne usadí čoraz viac špiny a nečistôt, ktoré sťažujú prácu potrebným chemikáliám. V konečnom dôsledku to znamená, že čím špinavšiu vodu máte, tým viac chemikálií musíte použiť. To sa odrazí nielen na minutých financiách, ale aj energii, času a úsiliu venovaných starostlivosti o bazén. Čo je horšie, nečistoty sa napriek zvýšeniu použitých chemikálií budú hromadiť a znečisťovaním vody spôsobovať jej zakalenie. Nebýva nezvyčajné, ak sa v takýchto neudržiavaných bazénoch objavia riasy, ktorých je veľmi obtiažne sa zbaviť a kúpanie v takejto vode sa určite neodporúča.

Chcete si prácu o bazén zjednodušiť? Odpoveďou je robotický vysávač

Bazénový vysávač je jednoducho jedinou možnosťou ako dosiahnuť, aby vaša voda v bazéne vydržala dlhodobo čistá a priezračná. Je však samozrejmé, že si to chcete v kolotoči všetkých povinností uľahčiť. Nemusíte používať manuálny vysávač, vašou cestou môže byť práve robotický vysávač, ktorý v podstate povysávajú bazén za vás.

Jediné, čo potrebujete, je vložiť vysávač do bazéna a pustiť ho. Nie je samozrejme od veci občas skontrolovať, či sa nezasekol za bazénový rebrík prípadne nezamotal do hadice a možné mechanické zastavenie odstrániť. Okrem týchto prípadov by však mal fungovať samostatne a výrazne vám uľahčiť starostlivosť o čistotu bazénu.