Home / Cestovanie / Dovolenka na bicykli sa môže podobať pobytu v hoteli

Dovolenka na bicykli sa môže podobať pobytu v hoteli

Dovolenka na bicykli sa môže podobať pobytu v hoteliNeviete partnerku prehovoriť na cyklistickú dovolenku? Dámy sa väčšinou vyhovárajú na to, že potrebujú na prežitie milión drobností a v noci sa musia kvalitne vyspať. Tieto výhovorky im nebudú stačiť, keď si naplánujete trochu netradičný a zaujímavý výlet na bicykloch s prespávaním v kempoch. Na strávenie takejto dovolenky potrebujete nosiče bicyklov a stan. Úplne ideálne bude, keď pôjde o stan na auto.

Čo je stan na auto a ako ho používať

Stan na auto vyzerá a funguje podobne ako bežný stan. Avšak veľkým rozdielom je to, že sa nestavia na zem, ale sa roztiahne na streche automobilu. Ak ste už niekedy stavali klasický stan, iste si pamätáte na to trápenie – stavanie konštrukcie a naťahovanie plášťa. Takéto peripetie vám so strešným stanom nehrozia. Rozťahovanie stanu na streche je veľmi rýchle, priemerne zaberie maximálne 5 minút. Konštrukcia stanu je vyrobená z pevných materiálov, čo znamená, že sa nemusíte obávať silného vetra. Plášť sa vyrába z niekoľkých vrstiev a je nepremokavý. V komforte spania sa klasický stan a stan na auto nedajú porovnávať. Autostany majú zo spodnej strany zabudované kvalitné a pohodlné matrace. V tomto stane sa vyspíte ako v hoteli.

Ako sa autostany používajú

Stany na auto je nutné najskôr pripevniť na strešné nosiče. Uchytenie je jednoduché vďaka montážnym drážkam. Systém rozťahovania stanu závisí od typu stanu. Autostany s pevnou škrupinou sa rozťahujú otvorením boxu, v ktorom je stan uložený. Stany látkové sa rozložia po vytiahnutí rebríka vedúceho k stanu.

Aký nosič bicyklov je najlepší

Na prevážanie bicyklov autom musíte vlastniť nosiče bicyklov. Keďže na streche bude vyložený stan, zostávajú vám dve možnosti – nosič na piate dvere alebo na ťažné zariadenie. Nosič na piate dvere je možné pripevniť len na vozidlá, ktoré majú zadnú časť rovnú. Tento nosič je praktický z hľadiska pripevnenia bicyklov i inštalácie samotného nosiča. Nevýhody má tri – hrozí odretie laku karosérie, horšie vidíte cez zadné sklo a nie je možné otvoriť kufor. Ak sa chcete týmto nevýhodám vyhnúť, kúpte nosič bicyklov na ťažné. Ide o nosič odolný, pevný, vhodný na prevoz klasických i elektrických bicyklov. Neprekáža pri riadení vozidla a neovplyvňuje jeho spotrebu.