Home / Bývanie / Šuchnite studené nohy pod hrejivý flanel. Flanelové obliečky si zamilujete!

Šuchnite studené nohy pod hrejivý flanel. Flanelové obliečky si zamilujete!

Šuchnite studené nohy pod hrejivý flanel. Flanelové obliečky si zamilujete!Chladné jesenné a zimné dni nás nemusia desiť, ak poznáme triky, ako si ich spríjemniť. Zapáľte si vonnú sviečku, zapnite pohodovú hudbu a užívajte si mäkkosť a hrejivosť bytových textílií. Keď vás to neťahá von, ale radšej rovno do postele, majte pripravené vhodné materiály na zimu. A aké sú vhodné na obliečky? Jednoznačne flanel!

A z postele už nevyleziem…

Všetkých počas chladných či daždivých dní láka mäkká náruč postele. Na to, aby sme si v nej dokonale oddýchli, a zároveň si vychutnali jemnosť textílií či teplotu v miestnosti počas spánku, sa však potrebujeme obklopiť vhodnými materiálmi. Stačí porovnať materiály oblečenia, ktoré radi nosíme v lete, s tými, ktoré vytiahneme zo skrine na jeseň či v zime.

Hľadáme čosi priedušné, ale zároveň dobre nasiakavé, no a keď je reč o chladnom zimnom počasí, tkaniny by nás mali dostatočne zahriať. Nie tak, aby sme sa počas spánku spotili. Skrátka si potrpíme, aby sme sa počas noci nebudili na to, že drkoceme zubami alebo nám mrznú nohy.

Jednoznačným víťazom spomedzi materiálov je práve bavlna, ktorá má rôzne podoby. Na zimu je však najvhodnejšia kvalitná česaná bavlna (flanel), s hustotou priadze 160 g na meter štvorcový. Pozorne sledujte túto informáciu na obale obliečok, aby ste si nekúpili mačku vo vreci.

Nie sú obliečky ako obliečky. Kvalitný flanel vydrží roky, znesie aj sušenie v sušičke a obľúbite si aj to, že ho netreba žehliť. Flanel milujeme nielen na obliečkach, ale aj pyžamách či prestieradlách. Je úžasne hebký a vytvára v nás pocity pohodlia nielen pri dotyku, ale už aj na prvý pohľad.

Óda na flanelové obliečky

Už sa vám stalo, že ste si nejakú textíliu obľúbili natoľko, že ste ju využívali až pričasto? Máme obľúbené tričká, svetre, obrusy alebo uteráky, no rozhodne aj posteľné obliečky. Vzhľadom na to, že sa odporúča prať ich aspoň raz za týždeň alebo dva, by sme ich mali mať dostatočne veľa.

Ak ste si zamilovali hebkosť a hrejivosť flanelových obliečok, aj na zimné obdobie by ste ich mali mať pripravených viac. Obrovské množstvo farieb a potlačí vám zároveň umožňuje vybrať si obliečky do akokoľvek farebne a štýlovo zladenej spálne, no takisto aj podľa ročného obdobia. Potlače s prírodou, vianočné motívy, ale aj neutrálne vzory sa pohrajú s dizajnom spálne na počkanie. Vieme, akú moc majú v dekorovaní domácností textílie, tak prečo nestaviť aj na obyčajné flanelové obliečky?

Česaná bavlna k zime patrí rovnako ako sneh, a hoci ho v posledných rokoch vídať častejšie iba vo vyšších polohách, flanelové obliečky si môžeme dopriať každý rok. Bez ohľadu na to, či sa snehu dočkáme. Nech hrejú!

 

Zdroj: freepik.com