Home / Návody / Jednoduchý nákupný manuál: Ako uľahčiť mužom nakupovanie

Jednoduchý nákupný manuál: Ako uľahčiť mužom nakupovanie

Jednoduchý nákupný manuálO mužoch je všeobecne známe, že neradi nakupujú. A v tomto prípade výnimka skutočne potvrdzuje pravidlo. Určite ste už niekedy pri nákupe, predovšetkým potravín, videli bezradne sa ponevierať medzi regálmi utrápeného muža s poslaním vybaviť sobotňajší rodinný nákup. S papierikom v ruke, prípadne s mobilom, kde je uložený nákupný zoznam, sa zúfalo snažil zvládnuť nákup čo najlepšie. Dobre sa nakupuje v dvojici, no v trojici, štvorici, nebodaj aj pätici s deťmi je to niekedy doslova bojová úloha. Občas to však osud zariadi tak, že celá zodpovednosť za nákup ostane na pleciach obetavého manžela.

Jednoduchý návod na praktické nakupovanie

Či to už muži majú alebo nemajú v obľube, nakupovanie je proste súčasťou každodenného života. Tento jednoduchý úkon sa ľahko môže stať stresujúcou aktivitou. Prinášame vám preto stručný návod, ako si môžu muži, ale aj ženy nakupovanie zjednodušiť.

  • Základom je mať pripravený nákupný zoznam. Či už hľadáte aktuálnu akciu na maslo, alebo kryštálový cukor, vajcia, cestoviny, všetko si systematicky poznačte na papier alebo do telefónu.
  • Nikdy nechoďte nakupovať potraviny, keď ste hladní. Zvyšuje sa tak totiž pravdepodobnosť, že toho nakúpite viac ako potrebujete a navyše pridáte do nákupného košíka aj nezdravé veci, ktorým v hlade ťažko odoláte.
  • Vyhnite sa nákupom počas nákupnej špičky. Najlepšie je nakupovať skoro ráno, krátko po obede alebo až večer. Večer býva nakupovanie aj cenovo výhodnejšie, pretože veľa tovaru je v tzv. večernom výpredaji.
  • Nezabudnite si pripraviť nákupné tašky. Či už idete na nákup autom alebo pešo, nákupná taška z domu sa vždy zíde a nemusíte predsa pri každom nákupe kupovať aj nové tašky.
  • Je výhodnejšie urobiť mesačný, resp. týždenný väčší nákup a cez týždeň už len priebežne dokupovať čerstvé potraviny ako chlieb, pečivo, ovocie, zeleninu, prípadne ak je na maslo akcia, určite to využite a nakúpte si do zásoby.

Ako sa nakupuje v obľúbenom Kauflande

Mnoho rodín uprednostňuje spoločný rodinný nákup v sobotu. Následkom sú chýbajúce nákupné vozíky, plné uličky v obchode, dlhé rady pri pokladniach, obsadené miesta na parkovisku… Samotný obchod Kaufland odporúča svojim zákazníkom nakupovať viac cez týždeň napríklad v pondelok alebo v utorok. Stačí si zalistovať v aktuálnom letaku Kaufland na tento týždeň a výhodné ceny sa pred vami už nikdy neschovajú. KauflaKaufland letakund akcne letaky nájdete zverejnené online na stránke Kaufino.com a nový Kaufland letak platí vždy od štvrtaktuánom letáku Kaufland na tento týždeňka toho ktorého týždňa. Kaufland akcne letaky sú na Kaufino prehľadne zoradené a stačí len jeden klik a zobrazí sa vám hľadaný leták, alebo produkt, napríklad maslo v akcii.

Výhody online nakupovania

Vyskúšali ste už niekedy online nakupovanie potravín? Online nakupovanie cez internet je veľmi efektívne a zároveň aj pohodlné. Tovar si objednáte z pohodlia domova a nákupný zoznam môžete aj dodatočne do poslednej chvíle upravovať. Je na vás, či si necháte objednaný tovar doručiť až domov, alebo využijete službu “klikni a vyzdvihni”. Pri online nakupovaní potravín nakupujte naozaj to, čo potrebujete. Akcie a výhody uvidíte priamo pred sebou na monitore, zvyčajne s farebným odlíšením a zvýraznením. Tovar si nevyberáte spomedzi regálov, kde muži tak bezcieľne blúdia a často nevedia, kde majú čo hľadať. Jednoduché názvy sekcií s tovarom nikoho nenechajú na pochybách – prípadne je možné využiť online vyhľadávač tovaru.

Nakupovanie potravín muži vs. ženy

Podľa výskumov majú ženy precíznejšie pripravené nákupné zoznamy a dokážu lepšie manipulovať so zľavovými kupónmi a vouchermi. Muži zasa dokážu rýchlejšie manipulovať s tovarom pri pokladni a výsledná cena ich zvyčajne menej prekvapí, pretože majú tendenciu si ceny nakupovaných produktov priebežne spočítať. Kým muži pri nákupe hľadajú konkrétnu vec, ženy často kúpia aj to, čo pôvodne neplánovali. Podľa štatistík muži radšej nakupujú spolu so svojimi polovičkami, ženy naopak radšej osamote. Dobrým kompromisom je, že muž sa dostaví s taškami na záver nákupu, pomôže žene pri pokladni a odnesie nákup domov.