Home / Šport / Kardio cvičenie počas zimy? Vyskúšajte boxovanie

Kardio cvičenie počas zimy? Vyskúšajte boxovanie

Kardio cvičenie počas zimy? Vyskúšajte boxovanieS ubúdajúcimi slnečnými dňami sa zmenšujú možnosti aktivít pre športovcov, ktorí preferujú kardio cvičenie. Beh a ani korčuľovanie nie sú v mrazoch pre mnohých ľudí prijateľnými pohybovými aktivitami. Nastáva čas sa presunúť do interiéru a nájsť náhradu za outdoorové športy. Čo tak vyskúšať boxovanie? Zaručene vás bude baviť.

Boxovať je možné aj doma

Prvé boxerské tréningy odporúčame absolvovať v športovom centre. Vychytáte techniku a vyvarujete sa chybám, ktoré by mohli viesť k zraneniu. Navyše boxovanie so skupinou ľudí pri dynamickej hudbe je lepšie ako šialený večierok. Po čase môžete boxovať aj doma. Výbava pre boxera nezaberie veľa miesta.

Boxovacie vrece

Dôležité je nájsť správne boxovacie vrece s ohľadom na priestorové možnosti vášho bytu. Do naozaj malých priestorov odporúčame kúpiť boxovací kužeľ alebo menšie vrece, ktoré je možné zavesiť do rohu miestnosti. Skvelým tipom sú boxovacie trenažéry, ktoré sa dajú premiestňovať. Vnútro boxovacieho vreca býva zväčša vyplnené pieskom alebo textíliami. Profesionálni športovci využívajú vrecia plnené vzduchom. Ich výhoda je tvarová stálosť. Najdlhšie vám vydrží vrece potiahnuté pravou kožou. Veľký výber vriec a kompletnej výbavy pre boxerov nájdete na e-shope inSPORTline.

Boxerské rukavice

Opäť platí pravidlo, že najodolnejšie a najpríjemnejšie na nosenie sú boxerské rukavice vyrobené z kože. Ak nemáte peňazí navyše a nechcete sa boxovaniu venovať profesionálne, stačiť vám budú kombinované rukavice. Tento typ boxerských rukavíc má pravú kožu všitú len na miestach s najväčšou záťažou, zvyšok rukavíc tvorí syntetická koža. Pozor si dajte na veľkosť rukavíc. Tá sa podobne ako u oblečenia označuje písmenami S – XL. Každý obchod s boxerskou výbavou má k rukaviciam uvedenú tabuľku rozmerov, podľa ktorej sa riaďte. A čo váha rukavíc? Váha sa udáva v unciach a pre úplných začiatočníkov stačia rukavice s váhou okolo 10 uncí.

Boxovanie je veľmi účinné kardio

Pri boxovaní zapájate do pohybu vrchnú i dolnú časť tela. Stačia malé poskoky, poriadne údery a uvidíte, že sa zapotíte viac ako pri behaní. Ak k pohybu pridáte aj kopy, na druhý deň zaručene z postele nevstanete. Okrem toho je boxovanie skvelým športom na zlepšenie koordinácie. Vyskúšajte spraviť zopár kopov a úderov len tak do vzduchu a zistíte, že do pohybov musíte zapojiť oči a stabilizačný systém tela. Boxovanie pomáha super spaľovať, takže úbytok hmotnosti je viac ako istý. Na záver je nutné dodať, že pri nijakom športe sa neodreagujte tak ako pri boxe. Vybiť nahromadenú zlosť znamená, že po tréningu budete vysmiati od ucha k uchu.