Home / Bývanie / 4 znaky, že vaša kuchyňa zúfalo potrebuje novú kuchynskú linku

4 znaky, že vaša kuchyňa zúfalo potrebuje novú kuchynskú linku

4 znaky, že vaša kuchyňa zúfalo potrebuje novú kuchynskú linku

Pri kúpe novej kuchynskej linky dúfame, že nám bude slúžiť čo najdlhšie. Schválne, koľko rokov má tá vaša? 10, 20 alebo 30? Možno sa už nejaký čas pohrávate s myšlienkou, že investujete do novej. Kedy je ten správny čas na renováciu? My to vieme, tak čítajte ďalej.

 

Kuchyňa je miesto, kde to občas vyzerá ako po výbuchu. Niet sa čomu čudovať, navariť obed pre veľkú rodinu, to nie je len tak. Vaša kuchyňa je vystavená zvýšenej vlhkosti, teplote, mastnote a iným negatívnym vplyvom.

Ak má vaša kuchynská linka to najlepšie sebou, určite sa zvyknete samých seba pýtať, či už nie je staromódna. Pravdepodobne zaostáva aj čo sa týka praktickosti. Nie ste sami, kto si láme hlavu nad tým, či ešte počkať pár rokov alebo ju vymeniť. Zistíte to podľa týchto znakov.

Nemáte dostatok úložného priestoru

Pokiaľ máte na linke položené fľaše, rôzne nádoby, rolky s kuchynskými utierkami a množstvo iných vecí, zrejme nemáte dostatok priestoru v skrinkách a zásuvkách. A keď sa ich aj snažíte upratať a zreorganizovať, aj tak nenájdete všetkým veciam svoje miesto.

Potom máte preplnenú pracovnú dosku a počas varenia vznikne chaos. Pracovná doska by mala byť uprataná a priestranná. V ideálnom prípade by na nej mali byť vychytávky, ktoré denne používate – kávovar, hriankovač či kanvica. Ak musíte hromadiť dózy a riad na pracovnej doske, tak zúfalo potrebujete viac priestoru. Riešením môže byť kuchyňa na mieru, ktorá sa prispôsobí vašim priestorovým možnostiam.

V kuchyni je nepríjemný zápach

Na starších a opotrebovaných kuchynských linkách zvyknú byť medzery, v ktorých sa za dlhé roky hromadia nečistoty, prach, mastnota, plesne a dokonca kúsky jedla či hmyz. Keďže k týmto miestam nemáte prístup, je ťažké ich vyčistiť.

To spôsobí silný nepríjemný zápach. Nech sa každú sobotu akokoľvek snažíte vydrhnúť celú kuchyňu, kvôli tomuto v nej bude aj naďalej zápach. Buď skrinky rozoberiete a všetky po jednej vyčistíte alebo ich nahradíte novými. Čo sa vám z dlhodobého hľadiska oplatí viac?

Poškodenie vodou sa už nedá vrátiť späť

Navlhnutie skriniek a pracovnej dosky patrí medzi hlavné dôvody, prečo sa ľudia začnú obzerať po novej kuchyni. Príčinou navlhnutia môžu byť prasknuté alebo zle utesnené potrubia, ale i rozliatie či hromadenia pary. A že sa vám toho za dlhé roky rozlialo, však?

Aj starý digestor má čo robiť, aby pohltil všetku paru. Vlhkosť spôsobuje vydutie dreva, jeho deformáciu, vytvorí sa na ňom pleseň a začne hniť. Plesní sa len tak nezbavíte. Agresívne čistiace prostriedky by okrem nich zničili aj drevo. Navyše, plesne uvoľňujú do vzduchu zdraviu škodlivé spóry.

Už sa nemôžete pozerať na opotrebovaný vzhľad

Ktorej gazdinke sa dobre varí v na pohľad odpudivej kuchyni? Praskliny, škvrny, nedoliehajúce či vŕzgajúce dvierka, odlupujúca sa farba, poškodené rohy – tu už nie je čo zachraňovať. Toto je najväčší varovný signál, že je na čase investovať do novej kuchyne. Nezabudnite pritom ani na nový jedálenský stôl a stoličky. Keď prerábka kuchyne, tak poriadna, no nie?

Ak už dlhšie túžite po novej kuchyni, no stále ste váhali, teraz ste možno nabrali istotu. Ale kde nájsť odborníkov? Obráťte sa na kuchynské štúdio Sanas, ktoré vám navrhne a zrealizuje nádhernú kuchyňu na mieru! Kuchyňu vám naplánujú online a zadarmo.