Home / Bývanie / Trendy vo svete nábytku na rok 2024 vás popchnú správnym smerom

Trendy vo svete nábytku na rok 2024 vás popchnú správnym smerom

Trendy vo svete nábytku na rok 2024 vás popchnú správnym smerom

Tapetujete, keď iní tapety strhávajú zo steny? Tešíte sa z farebnosti priestoru, keď trendy hlásajú minimalizmus a neutrálne tóny? Aj keď idete vlastnou cestou, pri výbere nového nábytku sa riaďte odporúčaniami dizajnérov. Aké trendy vo svete nábytku budú podľa nich prevládať v novom roku?

Nežné krivky a jemné línie

Hoci je reč o krivkách, stále nám ide o trendy v oblasti nábytku. Naďalej platí, že sa nemusíme vzdať svojho pohodlia na úkor toho, aby priestor pôsobil maximálne moderne. V domácnosti sme kráľmi my, nie náš nábytok. Nábytok a bytové doplnky sa budú pripodobňovať tomu, čo bežne vidíme v prírode. Ani tam nenatrafíme na rovné línie a dokonalé tvary. Postupné zaobľovanie bude badateľné všade – na sedačkách, konferenčných stolíkoch i barových stoličkách. Nábytok nás bude priam lákať, aby si sadli a zotrvali na mieste.

Plyšové poťahy

Kvalitný oddych si nevieme predstaviť bez príjemných materiálov navôkol. Na našich sedačkách, kreslách, jedálenských i barových stoličkách bude hrať plyš kľúčovú úlohu. Využitie mäkkých materiálov sa začalo uprednostňovať v čase, keď sa z našich súkromných bytových priestorov stali kancelárie a boli sme nútení pracovať z pohodlia domova. A keď z pohodlia, tak to muselo byť doslova!

Viacúčelový moderný nábytok

Stôl je len stôl, avšak kde a ako ho vo svojej domácnosti použijete, je úplne na vás. Ani lavička už nemusí zdobiť len naše záhrady. Úzka drevená lavička preberá funkciu konzolového stolíka, police na kvety či dizajnovej taburetky pred manželskú posteľ. Máte chuť na zmenu, no nemáte peniaze na kúpu moderného nábytku? Čarujte s tým, čo máte. Nie je nič ľahšie ako presunúť nábytok z jednej izby do druhej. Príborník nemusí byť nutne v jedálni alebo v kuchyni, svojím vzhľadom môže rozžiariť akúkoľvek miestnosť v dome.

Spoľahnite sa na výrazné kúsky

Každá miestnosť by mala mať ústredný bod, ktorý si pritiahne našu pozornosť. Bude to zaujímavá komoda, stolík alebo nápadité kreslo v našom štylizovanom kútiku na čítanie? Výrazné kúsky nábytku spravia s priestorom divy a darujú mu štýl. Naďalej platí, že zlaté prvky na nábytku, či ide o kuchynské linky, barové stoličky, jedálenské stoly, sú v bytovom dizajne vítané.

Odolné, ale veľmi atraktívne tkaniny

Hľadáte praktickú sedačku, ktorá odolá vašim deťom? Doteraz sme boli zvyknutí zameriavať sa na odolné a ľahko sa čistiace tkaniny, no často na úkor dizajnu. Moderný nábytok vychádza v ústrety aj rodinám s deťmi. Jeho povrchová úprava je nielen štýlová, ale aj výkonná. Nevzdajte sa svojho komfortu ani zmyslu pre detail. Nebojte sa riskovať s dizajnom tkanín a odvážne si vyberajte ich farbu a potlač.