Home / Cestovanie / Potulky v Štiavnických vrchoch. Máte už vhodné ubytovanie?

Potulky v Štiavnických vrchoch. Máte už vhodné ubytovanie?

Potulky v Štiavnických vrchoch. Máte už vhodné ubytovanie?Štiavnické vrchy, nachádzajúce sa na strednom Slovensku, patria medzi najkrajšie a najzaujímavejšie pohoria v tejto časti Európy. Ich bohatá história, prírodné scenérie a kultúrne dedičstvo robia z tohto miesta magnet pre návštevníkov. Ideálna šanca pre vás zistiť, čím sú také výnimočné. Pobaľte sa na dovolenku!

Pokoj, ktorý vaša duša potrebuje

Štiavnické vrchy sú známe svojou pestrou prírodou. Ponúkajú nádherné výhľady na jazerá, hory a zeleň, vďaka čomu si vychutnáte nielen turistiku, ale aj relaxáciu. Známe tajchy či Počúvadlo okúzľujú návštevníkov svojou krásou a poskytujú príležitosť na oddych a rekreáciu, ale i na aktívne trávenie voľného času pri vodných športoch.

Tajchy predstavujú unikátne vodné nádrže, ktoré tvoria súčasť zoznamu UNESCO. V minulosti boli využívané pre potreby banského priemyslu a dnes poskytujú príjemné miesta na relax a možnosť vyskúšať si vodné športy. Malebné jazero Počúvadlo obklopené zelenými lesmi vytvára prostredie ideálne na pikniky, plachtenie a rybolov. Navštívte Vyhne, kde na vás čaká pôsobivý travertínový úkaz i tzv. Kamenné more. V Kremnických vrchoch v lokalite Budča nevynechajte návštevu náučného chodníka Boky. Chodník tvorí na 5 km 13 zastávok a zvládnu ním prejsť aj deti. Na vlastné oči uvidíte obrovský balvan na malom úzkom skalnom podloží. Aj vy sa budete čudovať, ako je možné, že nespadne…

Pôsobivé sú aj kultúrne pamiatky lokality

Okrem prírodných krás sú Štiavnické vrchy bohaté aj na historické a kultúrne poklady. Mesto Banská Štiavnica s jeho charakteristickými renesančnými pamiatkami a starobylou banskou architektúrou je zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO. Staré banské štôlne a unikátne technické pamiatky sú svedkom bohatej baníckej histórie. Za vašu návštevu stojí Starý zámok, Kalvária i Trojičné námestie. Návšteva Botanickej záhrady v Banskej Štiavnici, vrchu Sitno so zrúcaninou Sitnianskeho hradu poteší všetkých romantikov.

Štiavnické vrchy pešo i na kolesách

Štiavnické vrchy sú rajom pre turistov a milovníkov prírody. Siete turistických chodníkov ponúkajú možnosť vydať sa do prírody a objavovať miestne poklady. To sa dá nielen po vlastných, ale aj na bicykloch či pri športovaní na vode. Ak si chcete aktívne oddýchnuť v krásnom prírodnom prostredí, je táto lokalita ako stvorená pre vás. Kúpele Sklené Teplice a ich liečivé pramene váš relax ešte viac umocnia.

Rezervujte si ubytovanie

Ešte neviete, kde budete počas svojej dovolenky v Štiavnických vrchoch bývať? Pri rozhodovaní vám pomôže stránka fiemso.com, ktorá obsahuje zoznam ubytovateľov z celého Slovenska. Práve tu si nájdete výhodné ubytovanie na Slovensku, nech chcete cestovať na Liptov, do Pienin, alebo do Tatier. Definujte si požiadavky na ubytovanie, vyberte si vhodný hotel, penzión alebo chatu, a komunikujte priamo s majiteľom ubytovania. Žiadne poplatky za sprostredkovanie vás nečakajú, a tak nemusíte mať výčitky, že ste si odbehli na dovolenku.