Home / Cestovanie / 5 dôvodov, prečo by ste sa mali zúčastniť na karnevale v Benátkach

5 dôvodov, prečo by ste sa mali zúčastniť na karnevale v Benátkach

5 dôvodov, prečo by ste sa mali zúčastniť na karnevale v BenátkachBenátsky karneval je jedným z najznámejších a najkrajších karnevalov na svete. Každý rok privádza do Benátok tisíce ľudí, všetci si chcú užiť jedinečnú atmosféru. Maškarné bály, kultúrne podujatia a historická atmosféra sa turistom dostáva až pod kožu. Tu je päť dôvodov, prečo by ste sa mali zúčastniť na tomto fascinujúcom podujatí aj vy.

1. Krásne masky a kostýmy

Benátsky karneval je známy svojimi nádhernými maskami a kostýmami. Počas karnevalu sa ľudia obliekajú do historických kostýmov a masky predstavujú hotové umelecké diela. Zúčastnení sa môžu prihlasovať do súťaže o najlepší kostým, čo vytvára zaujímavý súboj kreativity a štýlu. Mnohým oveľa viac ako o súťaženie ide o získanie anonymity a prežitie večera, aký sa možno už nikdy nezopakuje. Maska vám počas jedného čarovného večera úplne zmení identitu.

2. Unikátna atmosféra

Benátsky karneval sa koná v jednom z najromantickejších miest na svete, a to pridáva celému podujatiu nezameniteľnú atmosféru. Benátky sú známe gondolami plaviacimi sa po kanáloch, historickými palácmi a nádhernými mostami. Počas karnevalu sú všetky tieto krásy mesta osvetlením a výzdobou ešte viac zvýraznené a prenesú vás do inej éry.

3. Kultúrne podujatia a koncerty

Počas karnevalu sa koná mnoho kultúrnych podujatí a koncertov, kde si môžete vychutnať hudbu, tanec a umenie. Mnoho z týchto podujatí je prístupných aj verejnosti, a tak môžete vidieť a zažiť autentické benátske umenie a kultúru. Ak vás z ponuky poznávacích zájazdov oslovil práve zájazd do Benátok, môžete sa tešiť na sprievodcu, ktorý vám priblíži históriu a tajomstvá Benátok.

4. Rozprávkové bály

Maškarné bály sú neodmysliteľnou súčasťou benátskeho karnevalu. Tieto exkluzívne podujatia sa konajú v historických palácoch a zámkoch a ponúkajú príležitosť prežiť luxusný večer plný tajomna a zábavy. Práve teraz sa môžete obliecť do svojho najlepšieho kostýmu a aspoň na chvíľu sa cítiť ako rozprávková Popoluška.

5. Možnosť spoznať jedinečné tradície

Benátsky karneval je súčasťou talianskych tradícií. Jedným z najznámejších rituálov karnevalu je ten otvárací. Mladá dáma zvolená komisiou sa po lanku dostane z veže jednej budovy až do stredu námestia, kde ju horlivo privíta dav divákov. Počas karnevalu určite zazriete aj maskované dámy plaviť sa na gondolách. Všetky tieto obrázky sa vám postarajú o autentický zážitok, ktorý vás prenesie do minulosti.

Karneval v Benátkach je jedným z tých zážitkov, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. Jeho krása, atmosféra a kultúrne bohatstvo ho robia jedným z najvýnimočnejších karnevalov na svete. A keďže sa naň môžete dostať aj vďaka našej ponuke poznávacích zájazdov, môžete si byť istí, že získate dobrý náhľad do histórie a tradícií tohto jedinečného podujatia.