Home / Zdravie / Bolí vás krčná chrbtica? Kúpte si masážny prístroj na krk

Bolí vás krčná chrbtica? Kúpte si masážny prístroj na krk

Bolí vás krčná chrbtica? Kúpte si masážny prístroj na krk

Bolí vás krčná chrbtica? Kúpte si masážny prístroj na krk

Krčná chrbtica je po celý deň namáhaná, či už kvôli sedavému zamestnaniu, stresu, nevhodnej posteľnej výbave, alebo nesprávnemu držaniu tela. Bolesť v tejto oblasti môže byť veľmi nepríjemná a ovplyvňovať kvalitu života. Ako sa zbaviť bolesti krčnej chrbtice? Jednou z možností je kúpiť si masážny prístroj na krk, ktorý vám pomôže uvoľniť napäté svaly, zlepšiť prekrvenie a zmierniť bolesť.

Čo je to masážny prístroj na krk a ako funguje?

Masážny prístroj na krk je pomôcka, ktorá slúži na úľavu od bolesti v oblasti chrbtice pri krku. Existuje niekoľko rôznych typov prístrojov, fungujú na odlišnom princípe a majú tiež odlišné funkcie. Medzi najviac preferované patria masážne vankúše a masážne goliere.

Masážne vankúše sú pomôckami, ktoré sa dajú umiestniť pod krk, hlavu alebo inú časť tela. Vo vnútri návleku majú ukryté vibračné motory v tvare guľôčok. Vytvárajú príjemnú a relaxačnú masáž. Niektoré modely majú aj funkciu infračerveného ohrevu, ktorý zvyšuje účinok masáže. Masážne vankúše sú vhodné na cesty, pretože sú ľahké i kompaktné.

Masážne goliere sa dajú pripevniť okolo krku a siahajú až po ramená. Ich vnútro tvoria masážne hlavice, ktoré poskytujú intenzívnu a hlbokú masáž. Niektoré modely majú aj funkciu shiatsu masáže napodobňujúcej tlak prstov a dlane. Masážne goliere sú vhodné na domáce použitie, pretože nie sú robustné, ale napriek tomu ide o masážne prístroje veľmi výkonné.

Princíp účinku masážneho prístroja na krk

Masážny prístroj na krk funguje tak, že stimuluje nervové zakončenia, uvoľňuje svalové napätie, zlepšuje prekrvenie a podporuje hojenie. Masáž pomáha zmierniť bolesť, zápal, stuhnutie alebo kŕče v krčnej chrbtici. Každá masáž tiež prispieva k psychickej pohode, pretože znižuje stres, napätie a úzkosť.

Ako si vybrať masážny prístroj na krk?

Ak sa rozhodnete kúpiť masážny prístroj na krk, mali by ste si uvedomiť, že nie každý prístroj je rovnaký a nie každý prístroj vám bude vyhovovať. Pri výbere masážneho prístroja na krk by ste mali zvážiť niekoľko faktorov. Prístroj kúpte z obchodu, kde je podrobne popísaná funkcia zariadenia a máte veľké možnosti výberu. Široký sortiment v tomto segmente ponúka obchod inSPORTline.

  • Masážny prístroj na krk môže ponúkať rôzne typy masáže, napríklad vibračnú, rotačnú, tlakovú, shiatsu alebo kombinovanú. Každý typ masáže má iné účinky. Vibračná masáž je jemná, relaxačná a vhodná pre citlivú pokožku. Rotačná masáž je intenzívna, hlboká a vhodná pre stuhnuté svaly. Tlaková masáž je silná, presná a vhodná pre menšie bolestivé body. Shiatsu masáž je terapeutická, harmonizujúca a vhodná pre celkovú rovnováhu. Kombinovaná masáž je variabilná, prispôsobivá a vhodná na rôzne typy pohybových problémov.
  • Masážny prístroj na krk môže mať funkciu ohrevu, ktorá zvyšuje účinok masáže. Funkcia ohrevu zahrieva krk a okolité tkanivo, čím zlepšuje prekrvenie, uvoľňuje svaly a znižuje zápal.
  • Masážne prístroje na krk by mali byť kompaktné, aby sa s nimi lepšie manipulovalo. Na ovládanie sú jednoduchšie prístroje, ktoré majú oválny tvar a sú menších rozmerov. Na druhej strane väčšie masážne prístroje, napríklad masážna podložka, dokážu okrem krku premasírovať aj iné časti tela.

Autor: Gabriela Kudláčová