Home / Bývanie / Akú sprchovú batériu vybrať?

Akú sprchovú batériu vybrať?

Akú sprchovú batériu vybrať?

Akú sprchovú batériu vybrať?

Aj keď je kúpeľňa pomerne malá miestnosť a trávite v nej len minimum času je to jedna z najdôležitejších miestností v byte alebo dome. Zariaďovaniu kúpeľne by ste preto mali venovať dostatok času a dobre si to premyslieť. Pokiaľ ste vaňu nahradili sprchovým kútom potrebujete k nemu aj vhodnú sprchu a najlepšie takú, ktorá bude ladiť so zvyšným nábytkom kúpeľne.

Sprchové batérie

Na výber máte z niekoľkých typov sprchových batérií.

Klasická sprchová batéria

Klasické sprchové batérie sa delia na dve skupiny:

  • pákové – moderné, jednoducho ovládateľné batérie. Pákové batérie sa všeobecne radia k úsporným, keďže môžete na nich rýchlo nastaviť ideálnu teplotu vody. Výhodou týchto batérií je aj ich cenová dostupnosť.
  • kohútikové – hodia sa do kúpeľní zariadených v štýle retro, industriálnom alebo vintage. Nastavenie vhodnej teploty vody môže chvíľku trvať. Kohútikové batérie sú drahšie.Akú sprchovú batériu vybrať?

Termostatická sprchová batéria

Termostatická sprchová batéria má oproti vyššie spomínaným batériám jednu veľkú výhodu. Na batérii nastavíte teplotu vody. Studená a teplá voda sa zmieša v batérií a zo sprchy vyteká voda požadovanej teploty. Nikdy sa vám tak nestane, že sa obaríte alebo sa budete sprchovať chladnou vodou. Teplota vody bude stále rovnaká. Niektoré typy termostatických batérií majú zabudovanú aj detskú poistku, ktorú ak budete chcieť zmeniť teplotu vody, musíte zatlačiť.

Sprchová hadica – ručná sprcha

Aby ste mohli sprchovú batériu používať potrebujete aj sprchovú hadicu alebo ručnú sprchu. Niekedy môžete natrafiť na sprchové batérie s príslušenstvom (obsahujú aj sprchovú hadicu)  ale nie je tomu tak vždy. Ktorej variante dáte prednosť záleží len od vás.

Sprchové sety

Výhodnou kúpou sú sprchové sety, ktoré obsahujú ako batériu tak aj sprchový stĺp a aj ručnú sprchu. Môžete si vybrať sprchové sety s pákovou alebo termostatickou batériou. Tieto sety sa vyrábajú v rôznych farbách a prevedeniach. Môžete si tak vybrať sprchu, ktorá bude perfektne ladiť s vašou kúpeľňou, bude vyhovovať každému členovi rodiny a zároveň aj šetriť spotrebu vody.