Home / Zdravie / Pozor na zdravie !

Pozor na zdravie !

Mala som vždy túžbu byť zdravým dievčaťom. Vždy som chcela mať zdravé kosti, zuby či vlasy. Chcela som byť múdra a zdravá. Keď som sa narodila nemala som žiadne problémy. Postupom času som sa stala rozmaznanou a vyberala som si čo budem jesť a čo nie. Mamka mi vždy hovorila, že musím jesť všetko, čo mi dá na tanier. Či už ovocie, zeleninu alebo mliečne výrobky či mäso.

Keď som vyrástla, navštívila som svoju všeobecnú doktorku za účelom preventívnej prehliadky. Tá zistila, že už nie som tak zdravá. Bol to dôsledok mojej vyberavosti. Chýbali mi minerály ale aj proteíny. Myslela som si, že minerály nie sú veľmi dôležité. Nebolo to tak. Minerály sú súčasťou kostí a zubov a dodávajú im pevnosť a pružnosť. Pomáhajú aj kontrolovať zloženie tekutín v tele buniek, udržujú tlak, uľahčujú výmenu látok cez membránu bunky smerom von a dnu. Mnohí ľudia si to však neuvedomujú. Mnohí ani nevedia čo sú to minerály.

Ďalšou potrebnou látkou v našom tele, ktorá aj mne chýbala boli proteíny. Proteíny sú hlavným zdrojom na tvorbu a obnovu krvi, svalov, kostí, zubov, kože, vlasov ale i vnútorných orgánov a nechtov.

 Po návšteve a vyšetreniach v nemocnici som si uvedomila, že som sa vyhýbala jedlám, ktoré obsahujú minerály a proteíny. Určite mnohí ani neviete o aké výrobky ide. Minerály ale aj proteíny sa nachádzajú napríklad v rybách, mlieku, vajciach, alebo tvarohu. Mnohí však majú radi aj sóju. Tu sa nachádza veľké množstvo proteínov.

A čo v takomto prípade? Jedným z riešení je homeopatia. Pýtate sa čo to je? Ide o systém liečby založenej na použití minimálnych koncentrácií liečiv, ktoré v masívnych dávkach vyvolávajú efekt podobný tomu, aký ma liečená choroba.

 Určite v tomto období ľutujem, o čo všetko som prišla. Prišla som o zdravé zuby, kosti ale aj nechty. Uvedomila som si to možno v pokročilom veku, no predsa. Nikdy nie je neskoro. Preto porozmýšľajte akému jedlu sa vyhýbate a určite si zistite, či tým nestrácate svoje zdravie. Zdravie je najdôležitejšie!

Text: ext. PISEM.SK

Foto: sxc.hu

Reklamný článok

 

Leave a Reply