Home / Nezaradené / Podnikanie popri práci. Je zložité začať?

Podnikanie popri práci. Je zložité začať?

Už si ani nepamätám, kedy som prišiel z práce nerozčúlený. Poznáte to, robíte v oblasti, ktorá vás nenapĺňa ale snažíte sa do nej investovať všetku svoju energiu a elán. A miesto toho, aby ste mali pocit, že je firma aspoň veľmi perspektívna a vaše miestečko teplé a stále, ten pocit sa nedostavuje. Počúvate o kríze, vo vedení vládne nervozita, šéf vás volá na koberček skoro denne. Viete, že to robíte dobre, ba až príliš dobre.  A aj to,  že si takéto jednanie proste nezaslúžite. Stokrát chcete utiecť a nemáte kam, lebo váha úveru sa poriadne zakvačila na vaše plecia. A doba je zlá. Kolegovia, šéfove tlačenky, známi známych obsadili zaujímavé posty a hovoria si titulmi director, account manager, sales manager. Ešteže neoznačili aj upratovačku titulom cleanening manager.

Dnešná doba, napriek tomu, že je zlá, je fascinujúca. Otvára možnosti aj tým, ktorí ich doteraz nevideli. Tak ako sa náhle dvere otvorili mne, môžu sa aj vám. Už dávno som chcel podnikať, byť sám sebe pánom. Snáď neexistuje ľahšej cesty, ako otvoriť si internetový obchod. Minimálne prvotné náklady, práca povedľa zamestnania a raz, časom, ak sa zadarí, na plný úväzok. Fakt alebo fikcia?

Nakoľko nie som včerajší viem, že všetko stojí peniaze. Aj vytvorenie elektronického obchodu, dizajn na mieru, hosting, doména. Výsledná suma sa celkom slušne nabalí a výsledok bude neistý. Ako teda rozumne začať? Začal som pátrať po rozumnom riešení.

2 hodiny neskôr….

Našiel som riešenie. Na webovej stránke atomer.com Za pár minút som nastavil hlavné parametre, chvíľku mi zabralo vyplnenie základných textov. O hodinku budem mať hotovú grafiku. Nemyslel som si,  že to bude až také jednoduché. A cena? Pár eur mesačne. Stačí si odpustiť jednu krabičku cigariet, či jeden obed v reštaurácii.

1 deň neskôr….

Vyskúšal som si predať skúšobný produkt. Všetko prebieha podľa plánov, texty sú správne. Ostáva domyslieť obchodné podmienky. Začínam si pripadať ako pán svojho času a osudu. Paralelne chodím do práce a doma pracujem na projekte „nový život“. Našiel som si dodávateľa produktov, je ústretový, posiela mi aj propagačné materiály.

Nasledujúce dni som si obchod naplnil produktami.

Deň D bol v mojom prípade 43 deň. Prišli prvé objednávky. Do konca mesiaca ďalších 12. Začínam byť pozitívny, namotivovaný a vidím, že som našiel. Jednoduché, účelné a praktické. E-shop za pár minút, ktorý dokázal zarábať pre mňa peniaze. Predávame kozmetiku. Žena v rámci prechádzky s kočíkom ju posiela na pošte.

Podnikanie nemusí byť vždy zložité a riskantné. Môže mať aj jednoduchšiu podobu elektronického obchodu. Za predpokladu, že nájdete RIEŠENIE, nenecháte sa odradiť prvým neúspechom a veríte si. Potom pomaličky, postupne ale hlavne s istotou navyšujete svoj príjem, aby ste raz mohli odísť a začať na svojom. Bez buzerácií, bez anglických titulov a natlačených známych šéfov na postoch.

Na záver ďakujem kolektívu firmy atomer.com za bleskurýchle odpovede na moje otázky.

Prajem aj vám veľa úspechov v osamostatňovaní sa.

Text: ext. PISEM.SK /na požiadanie kontakt na autora/

Foto: sxc.hu

PR článok

Leave a Reply