Home / Návody / Ako ušetriť pri kúpe automobilu?

Ako ušetriť pri kúpe automobilu?

Nerád začínam článok pojmom „dnešná doba“, pretože doba iba zodpovedá vývoju v spoločnosti. Dnes zápasíme s mnohými problémami, často toho najväčšieho kalibru. Situácia nielen u nás, ale aj v okolitých krajinách, je napätá. Uťahujeme preto svoje opasky, začínajúc rôznymi úspornými opatreniami, nielen vlastnými, ale aj štátom diktovanými. Mnohí sa zhodneme na tom, že investovať by sme teraz mali iba rozvážne, zodpovedne a najmä nie stratovo.

Tento článok poukáže na to, ako môžeme ušetriť pri investícii, ktorá je jednou z najviac stratových.

Dva tipy ako ušetriť pri kúpe automobilu

1. Alternatíva ku klasickému spaľovaniu je montáž lpg. Poviem to otvorene, jedna z najlepších investícií, ktoré do stratového podniku s názvom auto, môžeme urobiť. Pri častom jazdení ide o značnú úsporu financií a skvelý pocit. Konkrétne z toho, že minimálne v oblasti cestovania sme odstrihli naftársku loby a dlhokánske prsty štátu nehorázne siahajúce do našich peňaženiek. Úspora, ktorú neminieme, za pár rokov vystačí aj na polovicu ceny nového vozidla! Viac sa môžete dozvedieť na webe progasauto.sk

2. Disky a pneumatiky. Ako spolu súvisia? Okrem toho, že používame často drahé disky a zanedbané či nekvalitné pneumatiky? Vedeli ste, že kombinácia lacné hliníkové disky a kvalitné pneumatiky je oveľa lepšia?  Táto kombinácia vás nevyjde ani euro naviac. Naopak, vďaka nízkemu valivému odporu, dobré nové  pneumatiky ušetria nejedno euro vo vašej peňaženke. Vedeli ste, že valivý odpor pneumatiky predstavuje až 20% spotreby vášho vozidla? Neskutočné číslo, však?

Tipov na ušetrenie finančných prostriedkov v súvislosti s prevádzkou vozidla je samozrejme viac. Nesúvisia priamo s nákupom vášho vozidla, ale jeho prevádzkou, preto ich nebudem všetky rozpisovať. Nezabúdajte, že aj štýl jazdy, starostlivosť o vozidlo, brzdenie motorom a iné špecialitky tiež súvisia s prázdnotou alebo naopak plnosťou vašej peňaženky.

Prajem vám veľa ušetrených eur, úsmev pri prevádzke na plyn a najmä bezpečné a úsporné pneumatiky.

Text. Peter

Foto: sxc.hu