Home / Nezaradené / Turčiansky dvor- to pravé pre relax

Turčiansky dvor- to pravé pre relax

Občas sa pýtam, či vie dnešný človek vôbec stlačiť gombík pauza vo svojom naprogramovanom živote. Vie aspoň na chvíľu zabudnúť na denný kolotoč? Aj vy hľadáte miesto, kde na okamih zabudnete na bežný stereotyp? Odporúčam nádherné prostredie Turca, ktoré si uchováva čistotu, nedotknuteľnosť, čarovnosť a zároveň kultivovanosť.  Určite vás dobre naladí prechádzka po historicky a kultúrne bohatom meste ponúkajúcom veľa možností. Martin, mesto, ktoré sa už od roku 1340 pýši mestským štatútom udeleným Karolom Róbertom. Mesto nesúce v erbe šľachetného Svätého Martina, ktorý mečom rozrezal svoj plášť, aby prikryl žobráka.

A takýto je Martin dodnes. Srdečný, priateľský a pozorný.  Po prehliadke tradičných martinských krás a pamiatok sa možno necháte zlákať volaním neďalekej dediny Košťany nad Turcom. Na začiatku obce vás uvíta ujo, ktorý pri práci s pluhom nepozná ani deň, ani noc, nerozlišuje zimu a leto. Úctivo podvihne klobúk a ukloní sa. Takýto erb si totiž zvolili Košťany za svoj. Táto oblasť je tiež charakteristická úctou a pozornosťou, no nielen to. Pokiaľ ste po prechádzke a prehliadke mesta Martin zdravo unavení, tak je na rade relax, ktorý vám ponúka príjemný Turčiansky dvor. Ale prečo nie nejaká reštaurácia Martin v centre? Skúste penzión v Košťanoch a sami uvidíte. Iste, aj Martin ponúka reštauračné služby i ubytovanie na výbornej úrovni, ale tu nájdete okrem príjemného miesta a ľudí aj nezabudnuteľný zážitok.

Môžete si objednať mimoriadne chutné denné menu alebo si vybrať zo širokej ponuky tradičných jedál. Chcete sa cítiť úplne kráľovsky? Vyberte si z pestrej ponuky kvalitných vín. Máte zo sebou aj svoje ratolesti a chcete dopriať zážitok aj im? Turčiansky dvor myslí i na ne. K dispozícií je detský kútik spríjemnený nádhernou farebnou kulisou známych postavičiek Maťka a Kubka. Rozhodli ste sa na sviežom Turci, kde sa čas dokáže troška spomaliť, ubytovať?   Dobrý nápad. Ak je ešte do večera ďaleko, tak môžete využiť wellness. Nechajte sa rozmaznávať a užite si svoj deň naplno. Ubytovanie Martin – Košťany nad Turcom- Turčiansky dvor sa nesie v rovnakom duchu, ako príjemná reštaurácia. Je štýlové a pokojné.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=W5Wjlz-brsU’]

      Ak sa vám priestory i atmosféra zapáčia natoľko, žeby ste tu chceli zorganizovať rodinnú oslavu, firemnú akciu či dokonca svadbu, tak nie je problém. Penzión myslí aj na takéto požiadavky a klientom splní ich predstavy.

      Kým vám ujo pracujúci pluhom zamáva na rozlúčku, tak sa ešte raz obzrite, lebo práve ste za sebou nechali miesto, ktoré vás chytí za srdce a budete mať chuť sa sem znova vrátiť.

      Turčiansky dvor vás srdečne pozýva.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Katarína

Foto: turcianskydvor.sk