Home / Ostatné / Paintball – zábava pre pravého chlapa

Paintball – zábava pre pravého chlapa

Pre pravého chlapa nie je nad ten pocit, keď sa cíti ako vládca sveta. To, čo mužom dokáže takýto pocit naevokovať sú zbrane a všetky činnosti s nimi spojené. Chuť zažiť dobrodružstvo a využiť pritom všetky dostupné technické vymoženosti, ktoré svet ponúka si ale vyžaduje čas a dobrú partiu ľudí okolo seba. Ak obomi disponujete, najvhodnejším miestom na vybláznenie sa je dozaista paintballové ihrisko.

Čo všetko ale paintball obnáša? Okrem trpezlivosti po prvých nepodarených výstreloch z paintballovej pištole, a naopak, prvých bolestivých zásahov je potrebné chrániť v prvom rade samého seba. Prilba, kombinéza a kvalitná obuv musia byť samozrejmosťou. Práve na obuv sa neraz zabúda a ľudia sú prekvapení, keď im ich „zaručene nepremokavé“ tenisky po pár minútach vypovedajú službu. Na takéto účely sa ale dobre hodí aj pracovná obuv, ktorá svojou pevnosťou nohu dostatočne fixuje a tým človek získa stabilitu počas „boja.“

Ak ste sa už rozhodli skúsiť paintball, určite ste narazili na otázku – „čím strieľať?“ Odpoveď je jednoduchá – puškou. V súčasnosti je ich na trhu obrovské množstvo a vybrať si dokáže skutočne každý. K poriadnemu vojakovi so zbraňou v ruke ale patrí aj poriadna výbava. A to najlepšie v podobe laserov, laserových zameriavačov, nočného videnia, či nemožno zabudnúť na takú vychytávku, akou je termovízia.

Samotná termovízia je kapitolou samou o sebe a my sme ju mali možnosť vyskúšať v praxi. Čo vieme o nej povedať? Asi len to, že akékoľvek slová sú zbytočné. Ale predsa len: skúste si predstaviť nočnú scenériu krajiny, po ktorej prenasleduje jeden tím druhý a snaží sa ho lokalizovať s termovíziou v ruke. Skutočne nezabudnuteľný zážitok, na ktorý nielenže budete často spomínať, ale budete si ho musieť i skoro zopakovať. Termovízia je nešťastne opomínanou vecou, no páni z armory.sk nás presvedčili o tom, že do tmy sa bez nej už viac vydať nechceme!

Ak sme vám aspoň trochu spravili chuť na kúsok skutočne chlapskej zábavy, poobzerajte sa po okolí a spravte si pekný víkend. Veď, žijeme len raz a v paintballe to platí hneď dvakrát!

 

Text: Erik

Foto: sxc.hu

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]