Home / Nezaradené / Lacná domáca zmrzlina

Lacná domáca zmrzlina

Kopček zmrzliny stojí dnes bohužiaľ toľko, ako tri kopčeky pred pár rokmi. Ak i vás podobný trend ochladenia si leta nebaví, prinášame vám chutný nápad za pár drobných! Letná zmrzlina ako od zmrzlinára, ktorú si poľahky vyrobíte i doma a nebude vás to ani veľa stáť. Osviežte sa s pisem.sk!

                                                                                                                                                                                                                                           Na prípravu domácej zmrzliny budete potrebovať:

300 ml smotany na šľahanie

300 ml plnotučného mlieka

110 g krupicového cukru

1 balíček vanilínového cukru

3 žĺtky

Postup: priveďte mlieko do varu a pridajte polovicu krupicového cukru. Po zovrení mlieko odstavte a nechajte vychladnúť. Vyšľahajte žĺtky s druhou polovicou krupicového cukru a zašľahajte k nim polovicu z už uvareného mlieka. Mlieko, ktoré zostalo, zohrejte a pridajte doň zmiešané žĺtka s cukrom. Na slabom plameni miešajte 7-9 minút, pokým nevznikne hustá hmota a nechajte vychladnúť. Následne vyšľahajte smotanu a pridajte ju do vychladnutého krému a vymiešajte. Krém nalejte do nádoby, najlepšie antikorovej,  a vložte do mrazničky. Za ideálnych teplôt, po 2,5 – 3 hodinovom chladení je zmrzlina pripravenú k ochutnávke.

Tip: V prípade, že máte doma poruke vanilkový struk, bez starostí ním nahraďte cukor, rozdiel naozaj pocítite! Pri príprave pozor na cukor – viac neznamená, že zmrzlina bude sladšia! Odporúčame i „vanilkovo-citrónovú“ domácu zmrzlinu – stačí keď pred mrazením nastrúhate kôru z citróna a následne ju vmiešate do krému. Zmrzlina bude o stupeň lepšie chutiť a osvieži!

Dobrú chuť!

 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Text: Erik

Foto: sxc.hu

 

Leave a Reply