Home / Nezaradené / Zaujímavé kruhy v obilí

Zaujímavé kruhy v obilí

Ľudia už od nepamäti majú zaujímavú vlastnosť – zaujímať sa o nevysvetliteľné veci a udalosti. Naša zvedavosť je všemocná, veď iba kvôli nej naši predchodcovia objavili nástroje a zariadenia, ktoré sú dnes pre nás samozrejmosťou. Práve racionálnosť dohnala mnohých k hľadaniu svojej vlastnej pravdy. Ľudia hľadajú pravdu, hľadajú odpovede na svoje otázky. Medzi tie najčastejšie spomínané a doposiaľ nezodpovedané sú otázky a svedectvá v spojitosti s UFO.  Či je na nich niečo pravdy, alebo sú iba výplodom fantázie síce nevieme, čo však oficiálne zachytené je, sú kruhy v obilí, ktoré teoreticky môžu niečo naznačovať. Kruhy v obilí sú  obrazy vpísané do časti pola s dokonalou presnosťou, znakmi, či ornamentmi, pre nás ale stále úžasne nepochopiteľnými.

Podľa ľudí, ktorí boli na miestach, ktoré môžeme zahrnúť do skupiny preukázaných úkazov v obilí, tieto kruhy a obilie v nich spadnuté nie je dielom človeka, či mechanického stroja zo Zeme. Či je na tom niečo pravdy, necháme na vás, vedeli ste však, že za poslednú tretinu 20. storočia bolo po svete objavených viac ako 10 000 kruhov v obilí?

Vyhľadajte si na webe tie najfascinujúcejšie kruhy v obilí, ktoré vyzerajú naozaj nadpozemsky.

Julia Set

Patrí medzi najznámejšie a najzáhadnejšie obrazce. Za túto poctu môže vďačiť čomu inému, ako svojmu zaujímavému tvaru. Meno získal podľa matematickej hodnoty, tzv. Juliovej množiny. Nachádza sa pri anglickom Stonehange-i, podľa dostupných informácií vznikol za menej ako 40 minút a to počas bieleho dňa! Uveríte?

Crabwood 2002

Pod týmto zaujímavým pomenovaním sa skrýva jediné – podobizeň hlavy mimozemšťana z roku 2002. Patrí k jedným z najzaujímavejších piktogramov, keďže ho tvorí i disk, pripomínajúci obrí hlavolam, či kód. Ako asi predpokladáte, vedci a experti na ufológiu sa mu venovali a prišli so zaujímavými informáciami. Podľa nich tvorí obsah disku zašifrovaný odkaz napísaný pomocou ASCII kódu, ktorého obsah v doslovnom preklade hovorí: „Vyvarujte sa poslov falošných darov a ich nesplnených sľubov. Ešte veľa bolesti, ale ešte je čas. Bojujeme proti podvodu. Tam vonku je dobre. Cesta za uzatvára.“ Podľa nás až príliš „ľudské“ a jednoduché v porovnaní s inými výtvormi. Čo si myslíte vy? Iba pokus o vtip?

Chilbolton 2001

O kúsok uveriteľnejším piktogramom sú dva obrazce, ktoré sa objavili v roku 2001 pri anglickom Chilboltone. Letecké pohľady ukazujú na 2 obrazce, jeden s podobizňou tváre a druhý zvláštny, slovami neopísateľný obrazec, pozrite sa sami…

Oxfordshire Field

Po záhadných odkazoch, z ktorých možno niekomu behá mráz po chrbte sa pozrieme na niečo o málo odlišné. V roku 2009 sa v Anglicku objavil obrazec v tvare nápadne pripomínajúcu medúzu. Je dvakrát väčší ako bežné obrazce a jeho odlišnosť spočíva i v tom, že sa nachádzal v poli, ktoré sa ešte zelenalo, narozdiel od väčšiny obrazcov, ktoré je možné spozorovať v poliach s obilím, ktoré je tesne pred žatvou.

West Woodhay

Posledným uveriteľným, či neuveriteľným obrazcom je ten, ktorý sa objavil vo West Woodhay v roku 2011. Svojím tvarom pripomína hada, alebo draka. Pravdou však je, že na prvý pohľad sa zdá byť jedným z najprepracovanejších a najdokonalejších obrazcov 21. storočia.

Aký názor máte vy na kruhy v obilí? Sú podľa vás iba výmyslom, či majú naozaj základ v hladinách, ktoré nemáme možnosť pochopiť?

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Ema

Foto: freedigitalphotos.net