Home / Ostatné / Žena, ktorá má röntgenové oči?

Žena, ktorá má röntgenové oči?

V Saransku, hlavnom meste Mordvinska, jednom z najchudobnejších štátov bývalého Sovietskeho zväzu, žije žena, ktorú zvyknú domáci nazývať aj „čudo“ – zázrak. 26-ročná  Nataša Demkina už v detstve u seba spozorovala zvláštnu schopnosť vidieť vnútro ľudského tela. Pomáha ľuďom, ktorí sa nemôžu nechať inak liečiť a jej diagnóza už zachránila život mnohokrát. Vo svete prebudil jej dar najrôznejšie fantázie a mnohí sa pýtajú, či je jej dar naozaj skutočný. V roku 2004, keď mala Nataša 17 rokov, súhlasila, aby ju testovali poprední, ale zároveň skeptickí vedci z BritánieSpojených štátov. Vyspelé krajiny a vzdelaní ľudia, to bol oveľa tvrdší oriešok ako rodná krajina a ľudia z jej okolia. Vtedy ešte mladučké dievča túžilo po uznaní, a tak trochu verilo, že dôvera v jej schopnosti pomôže finančne zabezpečiť celú rodinu. Všetci, čo prišli za ňou domov, bezvýhradne verili jej daru. No čo na ňu povedia skeptici? Niekoľkokrát správne diagnostikovala ťažkosti, o ktorých nemali pacienti ani páru. Natašina matka prezradila, že táto výnimočnosť sa u dcéry prejavila v desiatich rokoch. Sedeli spolu doma a dcéra sa jej odrazu priznala, že vidí orgány v jej tele. Údajne má Nataša dve videnia. Jedno klasické, také ako väčšina z nás a druhé tzv. lekárske videnie, kedy vidí na zlomok sekundy farebný obraz vo vnútri človeka a potom ho začne analyzovať. Odvtedy, čo sa priznala matke, už nebolo nič ako pred tým. Pred ich dverami stáli zástupy ľudí.

Postupne jej začali dôverovať aj niektorí lekári v Rusku. Pomohla diagnostikovať vredy na žalúdky, rakovinu a odhalila falošné podozrenie na tuberkulózu. Už v mladom veku si ozrejmila lekárske termíny. Čo nevedela popísať, nakreslila. Zaujala britský bulvárny denník The Sun, ktorý ju dostal v januári 2004 do Anglicka. Discovery Channel o nej nakrútil dokument. Spočiatku sa začalo v Anglicku všetko dobre vyvíjať, no potom nesprávne diagnostikovala ochorenie lekára Chrisa Steela. Nataša mu pripísala obličkové kamene, ochorenie žlčníka i pečene. Lekárske vyšetrenia to však nepotvrdili. Vedecké uznanie v Spojených štátov jej uniklo o vlások, odišla so zamietnutím. Mala odhaliť diagnózy siedmich pacientov, pričom tolerancia bola päť. Správne uhádla len štyri diagnózy. Vedci predpokladali, že tu ide o psychológiu. Nataša sa ľudí veľa pýta a na základe toho si robí uzávery. Niečo podobné, ako využívajú veštkyne. Pokiaľ jej zakázali pýtať sa, tak pochybila. Dospeli teda k záveru, že neboli preukázané dôkazy o paranormálnych schopnostiach, ktoré by stáli za ďalšie štúdium.

Po fiasku v New Yorku sa vydala ešte do Tokia, kde ju pozval profesor Yoshio Machi, ktorý študuje ľudí s výnimočnými schopnosťami. Nataša Demkina si upravila požiadavky a podmienky testovania. Tu už bola úspešnejšia a “zahviezdila” aj na zvieracej klinike, kde správne určila, že skúmaný pes má umelé teleso v zadnej pravej nohe. Machi však tvrdil, že sa to dalo ľahko odhaliť pri dôkladnom prezretí si labky. V Tokiou ju skúmal tiež okultný kritik, psychológ i spoločenský kritik. Výsledky zostali diskutabilné. Nataša sa teda vrátila domov a jej život sa vyvíjal celkom bežným smerom. Zmaturovala, šla študovať na lekársku fakultu v Moskve v odbore stomatológia a zostali jej verní pacienti, ktorí ju neskúšali, ale jednoducho jej dôverovali. Od januára 2006 Nataša pracovala v tíme Centra špeciálnej diagnostiky, kde sa určujú a liečia choroby v spolupráci ľudí s neobyčajnými schopnosťami, ľudovými liečiteľmi i odborníkmi tradičnej medicíny.

Nataša si žije svojím životom a nik netuší, kde je vlastne pravda. Najlepšie to vie iba ona sama. Nech je to ale akokoľvek, tak určite má v sebe nejaký dar. Možno „iba“ ten, že dáva nádej a vie výborne čítať z ľudskej duše.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=FdmqpC7NFHA’]

 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu