Home / Nezaradené / Objavte zdravšie alternatívy v starostlivosti o telo

Objavte zdravšie alternatívy v starostlivosti o telo

Jedným zo špecifík tejto doby je, že vďaka presýtenému trhu sa ľudia o seba starajú omnoho viac. Pleťový krém, krém na nohy, krém na ruky, na nechty, na vrásky okolo očí, a to v desiatkach rôznych variant, čo zďaleka nie je všetko.  V drogériách a obchodoch s potravinami blúdime a nakupujeme prípravky, ktoré nám možno škodia a možno sú pre nás úplne zbytočné. Len samotná polička so spomenutými pleťovými krémami sa prehýba pod váhou rôznych balení, značiek. Ich obsahom sú chemické zloženia, ktoré si nevieme my „smrteľníci“ ani predstaviť. Existuje však mnoho spôsobov, ako sa neprestať starať o svoje telo, dožičiť mu kvalitné potraviny a kozmetiku, no neublížiť mu.

Ste aj vy súčasťou stáda?

            Silu marketingu vidíme sami na sebe. V televízii sa objaví reklama na akýkoľvek výrobok a my sa rozhodneme vyskúšať ho, lebo „zaručene funguje“. Je to pohodlné, nakoľko reklamná kampaň na nás kričí už pri vchode každej predajne. Ak má produkt veľmi silnú reklamu, pravdepodobne ju potrebuje, pretože si nedokáže udržať stálych užívateľov. O niečom inom je kupovať výrobky menej známe, no kvalitné. Hovoríme hlavne o prírodných produktoch, ktoré nie sú vyrábané v tak obrovskej kvantite, no zaručene sa správajú k nášmu organizmu priateľsky a nezaťažujú ho. Ak by ste si porovnali zloženie bežného kozmetického výrobku a výrobku prírodnej kozmetiky, ostali by ste veľmi nemilo prekvapení. Samozrejme, na to, aby ste zvolili produkt vhodný priamo pre vás, je potrebné venovať čas oboznámeniu sa s takýmito tovarmi. Málokto z nás je vychovávaný na bio produktoch a ovláda túto oblasť. Napríklad otázka biopotravín je neustále rozoberanou témou a ľudia sa delia na dve stáda: tí, ktorí jej vôbec nedôverujú a tí, ktorí na komerčné výrobky ani nesiahnu. Takéto radikálne postoje nie sú nutné, stačí sa opýtať samého seba (a preštudovať si pár odborných vyjadrení), ktoré druhy bežných výrobkov sú neškodné, a ktoré by bolo vhodné čím skôr zameniť za tzv. bio. Už obyčajný čaj je vyrábaný veľmi rôznymi spôsobmi a čudovali by ste sa, že niektoré čaje predávané v obchodných reťazcoch sú vlastne iba prifarbené arómy hodené do vriacej vody.

Každý si nájde to svoje

            Je jedno, či sa snažíte odstrániť problém s počatím dieťaťa alebo iba skvalitniť svoj životný štýl. Od známeho aloe vera cez včelie produkty a kozmetiku až po menej známe amazonské byliny je v ponuke mnoho ďalších nadčasových produktov, ktoré sa krátkou cestou dostávajú z prírody priamo k nám.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: zdravysvet.sk