Home / Blog / Šungit – liečivý minerál z vesmíru?

Šungit – liečivý minerál z vesmíru?

Určite sa ku Vám dostalo množstvo informácií o produktoch zdravej prírodnej výživy či kozmetiky a možno ste zachytili aj čo-to o liečivých účinkoch minerálov. Ich vzácne vlastnosti sa im prisudzovali už v stredoveku, ale svoje miesto majú aj v súčasnej alternatívnej medicíne. V dnešnej uponáhľanej dobe plnej stresu je ťažké nájsť stratenú harmóniu. Výrazne však môžu pomôcť práve minerály. Majú priaznivé účinky na rôzne zdravotné problémy ako napríklad alergie, bolesti hlavy, depresie, krvný tlak, menštruačné problémy, alebo sú „pomocníkom“ pred negatívnou energiou či únavou.

Mimoriadne účinky má minerál šungit. Jeho jediné nálezisko je v severozápadnom Rusku, obsahuje kremík a uhlík vo veľmi neobvyklej forme. Má záhadný pôvod, jedna z hypotéz tvrdí, že šungity sú pozostatky gigantického meteoritu, ktorý spadol na Zem pred dvoma miliardami rokov. Jeho vynikajúce liečivé vlastnosti boli známe už celé stáročia, ale až vďaka novým objavom vedcov v poslednom desaťročí sa stal všeobecne známym. Ako prvé sa skúmali jeho hojivé účinky. Postupom času sa začali produkovať rôzne výrobky zo šungitu. Masti a pasty z tohto minerálu majú blahodarné účinky pri najrôznejších kožných ochoreniach, odreninách, popáleninách, opareninách, bodnutiach hmyzom a reumatických bolestiach. Až v posledných rokoch sa začalo hovoriť o negatívnych účinkoch elektrosmogu a geopatogénnych zón, ktoré vznikajú vďaka rôznym zlomom v zemskej kôre. Šungitová Pyramída má schopnosť pohlcovať elektrosmog a neutralizovať geopatogénne zóny. Je preto vhodná nielen do domácnosti, ale predovšetkým do kancelárie, kde je umiestnené veľké množstvo počítačovej techniky. Ak si túto pyramídu umiestnite do izby alebo pracovne, zbavíte sa aj dlhodobej podráždenosti, únavy a nepokoja. Šungit dokonca energeticky očisťuje kamene a rôzne šperky. Šungitová guľa je okrem toho vhodná aj na meditáciu, relaxáciu a masáž. Cvičenie s guľou Vám pomôže po náročných dňoch plných stresu a stereotypu uvoľniť sa a normalizovať spánok. Už sa nemusíte bezsenne prevaľovať takmer celú noc v posteli. Cviky s touto guľou naviac zlepšujú krvný obeh a upravujú tlak, zlepšujú pohyblivosť kĺbov, odstraňujú kŕče a trasenie rúk.

Šungitová drť je vhodná predovšetkým na čistenie vody ako prírodný filter, ktorý pohlcuje vo vode všetky nečistoty a škodlivé prímesi. Okrem toho ju obohacuje o stopové prvky, a tak Vaša voda získava výnimočné liečivé účinky. Takáto voda je vhodná na kloktanie, vyplachovanie úst a nosa pri angínach, paradontóze a nádche. Ide skutočne o „elixír mladosti“, pretože takto upravená voda má omladzujúce účinky a každodenným umývaním sa zvyšuje elasticita pleti a miznú drobné vrásky. Oplachovanie vlasov vodou spevňuje ich korienky, zamedzuje vypadávaniu, dodáva im zdravý lesk a hebkosť. Prospešné pre naše telo sú aj šungitové kúpele, pri ktorých dochádza k čisteniu energetických kanálov, a tak k odstraňovaniu stresu a napätia. Pomáha aj ľuďom s kĺbovými a kožnými ochoreniami ako psoriáza, ekzém a dermatitída. Šungitová voda sa môže používať aj na varenie, na prípravu čaju, kávy alebo na výrobu ľadu. Blahodarné účinky má nielen na ľudský organizmus, ale aj rastliny zalievané touto vodou sú zdravšie a častejšie kvitnú. Túto vodu majú rady aj zvieratá a ak ňou naplníte akvárium, voda ostane dlhšie čistá.

Pokiaľ máte dosť uponáhľaného života, kde vládne stres, nedostatok času a množstvo práce, vytvorte si pomocou minerálu šungit domov plný harmónie a zregenerujte si telo i dušu, aby ste mohli s úsmevom na tvári prežiť každý deň.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: navratkuzdraviu.sk