Home / Blog / PR články / Nadal má záujem o nový turnaj

Nadal má záujem o nový turnaj

Španielsky tenista Rafael Nadal patrí už dlhé roky medzi svetovú špičku, hoci sa ešte v úvode minulého roka spamätával zo zranenia, ktoré jeho časť dominancie v mužskom tenise na istú dobu prerušilo. Rodák zo slnečnej Malorky patrí už dnes k žijúcim legendám tohto športu a to aj napriek tomu, že v porovnaní s jeho konkurentom a rivalom Rogerom Federerom je mladší, v júni totiž oslávi 28 rokov.

Špičkový hráč svoj prvý triumf na turnaji série Grand Slam získal už v roku 2005, kedy po prvýkrát zvíťazil na podujatí French Open a zapísal sa tak do histórie Veľkej štvorky. Od tohto momentu rozbehol v Paríži svoju víťaznú sériu, ktorá trvala až do roku 2009, kedy sa z víťazstva na prestížnom turnaji tešil práve spomínaný Federer. Španiel je už ale jasným rekordérom, triumf na French Open získal doteraz už osemkrát a túto štatistiku s veľkou pravdepodobnosťou nik tak skoro neprekoná. Nadal sa na druhý Grand Slam v tomto roku pripravuje bez pochýb už teraz, antuková sezóna štartuje v apríli turnajom v Casablance, pričom jej úvodné podujatie patriace do série ATP Masters sa bude konať aj tento rok v Monte Carle.

Nadal je známy tým, že je odborníkom práve na tento typ povrchov, hoci v minulosti už mnohokrát dokázal svoje schopnosti aj na iných kurtoch. Jeho triumfy na Australian Open, Wimbledone a na US Open sú toho dôkazom. Keďže medzi spomínaným podujatím v Casablance a samotným French Open je natlačených dohromady desať turnajov na antuke, profesionálni tenisti sa nemôžu sťažovať na nedostatok aktivity – práve naopak, niektorí z nich už niekoľkokrát protestovali proti preplnenému kalendáru. Nadal, ktorý si vie nájsť čas aj na svoj obľúbený poker, medzi nich zjavne nepatrí, pretože má záujem o nový typ podujatia, ktorý sa bude volať International Tennis Premier League (IPTL).

Tento turnaj bude mať celkom netradičný formát, má odštartovať v decembri. Súťažiť bude medzi sebou päť tímov, ktorých garanti sídlia v Hong Kongu, Bombaji, Singapure, Bangkoku a v Kuala Lumpur, pričom každý z nich bude mať k dispozícii 10 miliónov amerických dolárov na to, aby si do svojich služieb naverboval čo najlepších tenistov. Medzi hráčov, ktorí majú o účasť podľa všetkého záujem, patrí aj Nadal, ktorý by tak mohol popri svojom obľúbenom pokri opäť obohatiť svoje konto – hovorí sa totiž o tom, že by mal za svoje pôsobenie dostať až 1,1 milióna dolárov. Španielska hviezda, ktorá je tvárou Pokerstars a aj turnajov Texas holdem poker, teda plánuje obetovať svoj cenný voľný čas v decembri. Niektorí z tenistov sa na nové plánované podujatie pozerajú kriticky práve kvôli jeho pozícii v kalendári, december je totiž pre profesionálov jediným mesiacom, počas ktorého si môžu oddýchnuť a pripravovať sa na nasledujúcu sezónu.

Nadalovi to ale zjavne nevadí, okrem pokru a tradičných tenisových turnajov si môže finančne prilepšiť aj touto súťažou, o ktorú okrem neho prejavili záujem aj česká jednotka Tomáš Berdych, Švajčiar Stanislas Wawrinka, Francúz Richard Gasquet, Poľka Agnieszka Radwaňská, Bieloruska Victoria Azarenková a aj bývalá svetová jednotka z Dánska Caroline Wozniacka. Mužská svetová jednotka Nadal sa tak môže tešiť na mená svojich konkurentov a spoluhráčov v tíme.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR

Foto: sxc.hu

Leave a Reply